Aydın

Aydın'a Adnan Menderes Müzesi kurulacak

16:26 27 Ekim 2015
Aydın'a Adnan Menderes Müzesi kurulacak

 Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Arkeoloji Müzesi binasının Adnan Menderes Müzesi’ne dönüştürüleceğini söyledi.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Arkeoloji Müzesi’nin Efeler Ilıcabaşı Mahallesi’ndeki yeni yerine taşınmasıyla, binanın Adnan Menderes Müzesi’ne dönüştürülmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. 

Aydın Belediyesi Eski Başkanlarından Hüseyin Aksu tarafından yaptırılarak 1998 yılında açılışı yapılan ve Merhum Başbakan Adnan Menderes’in idam edilişinin 54. yıl dönümünde bakımsızlığıyla gündeme gelen İzmir Otoban Kavşağı kenarındaki Adnan Menderes Müzesi’nin durumunun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce değerlendirildiğini bildiren Vali Ayyıldız, "Belirtilen yerin müze olmadığı ve Aydın Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olduğu bilgisi verildi. Kimin sorumluluğunda olduğu çok önemli değil ama abide niteliği taşıdığı için fazla da çalışma yapılamıyor. Ancak Aydın’a yakışan Menderes Müzesi’ni biz yapacağız inşallah" dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan, müze envanterinin daha çabuk oluşturulması için arşivinde Merhum Başvekil Adnan Menderes’e ait bilgi, belge ve doküman olanların kendilerine ya da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvurabileceğini belirtti.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da üniversite olarak projenin tamamlanması için destek verdiklerini, vermeye de devam edeceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.