Aydın

AYTO Başkanı Ülken:

10:59 05 Kasım 2015
AYTO Başkanı Ülken:

"Kurulacak hükumette bir Aydınlı vekilimizin bakan olarak atanmasını hasretle bekliyoruz"

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, kurulacak yeni hükumette Aydın milletvekillerinden birinin bakan olarak atanmasını istediklerini bildirdi. 

1 Kasım Seçim sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yapan Hakan Ülken, bir aksilik olmadığı takdirde 2019’a kadar bu ülkede seçim olmayacağına işaret ederek önümüzdeki 4 yılın gündeminin ekonomi olması ve iş dünyasının önünün açılması adına yapısal reform adımlarının cesaretle atılabildiği bir dönem olmasını temenni ettiklerini belirtti. 

Türk siyasi hayatında Aydın ilinin geçmişte çok katkılar yaptığına dikkati çeken Ülken, "Bugüne kadar Aydın’dan Başbakan ve çok sayıda Bakanlık yapmış siyasilerimiz olmuştur. Bunlardan en önemlisi demokrasi şehidi olarak andığımız merhum Başbakanımız Adnan Menderes’dir. Yine çok önemli bakanlıklarda görev yapmış olan değerli siyasi büyüklerimiz bulunmuş siyasi ve bürokratik yönden katkılar koymuşlardır.  Aydın için söyleyecek sözü olan ve bir tuğla bile olsa katkı yapan herkes bizim için önemli ve değerlidir” ifadelerini kullandı.

Daha önce kurulan hükumetlerde Aydın'dan seçilen milletvekillerin bakanlık yaptığını vurgulayan Ülken, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar oluşan hükumetlerin hemen hemen hepsinde bir Aydınlı Bakan görev yaptı ancak 23.24 ve 25. dönem seçimlerinden sonra Aydın’dan bir vekilin Bakan olarak atanmayışını tüm Aydınlılarda burukluk oluşturdu. Aydınlı, bakana hasret kaldı. Yeni dönemde Aydınlılar olarak kurulacak hükumette bir Aydınlı vekilimizin bakan olarak atanmasını hasretle bekliyoruz. Aydınlının entelektüel, eğitime önem veren sosyolojik yapısı bunu fazlasıyla hak etmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.