Aydın

"Atalardan Torunlara Oyunlar ve Oyuncaklar Sergisi"

14:30 17 Kasım 2015
"Atalardan Torunlara Oyunlar ve Oyuncaklar Sergisi"

Aydın Arkeoloji Müzesi'nde, unutulmaya yüz tutan geleneksel oyun ve oyuncakların yeni nesillere tanıtılması amacıyla açılan sergide, çocukların ardından huzurevi sakinleri ağırlandı

Aydın Arkeoloji Müzesi'nde açılan "Atalardan Torunlara Oyunlar ve Oyuncaklar Sergisi", çocukların ardından yaşlıların beğenisine sunuldu.

Unutulmaya yüz tutan geleneksel oyun ve oyuncakların yeni nesillere tanıtılması amacıyla açılan sergiyi gezen Aydın Huzurevi sakinleri, tarihi 400 yıl öncesine uzanan 500'e yakın oyuncağı inceleme fırsatı buldu.

Çocukluk yıllarındaki oyuncakları da gören yaşlılar, duygulandı.

 Aydın Arkeloji Müzesi Müdürü Yılmaz Akkan, etkinlikte yaptığı açıklamada, büyük ilgi gören sergiyi, kısa sürede yaklaşık 6 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi. 

Kasımın 4 ile 14'ü arasında düzenlenmesi planlanan serginin yoğun ilgi nedeniyle 3 gün uzatıldığına işaret eden Akkan, sergiye öğrenci gruplarının ardından Aydın Huzurevi'nde kalan yaşlıları davet ettiklerini bildirdi.

Yaşlıların "sergide geçmişlerini bulduğunu" dile getiren Akkan, "Sergiyi dolaşan yaşlılarımız büyük keyif alıp geçmişe döndü. Onların memnuniyeti bizi de son derece mutlu etti" diye konuştu. 

Huzurevinde görevli Burhan Turgut da yaşlılarla daha önce birçok aktivitede eşlik ettiklerini ancak oyuncak sergisinin çok farklı olduğunu belirtti. 

Turgut, sergi vesilesiyle yaşlıların geçmişlerini hatırlama imkanı bulduğunu, bunun kendileri için çok iyi bir rehabilitasyon olduğunu kaydetti.

- "Oyun oynadığım arkadaşlarım gözümün önüne geldi"

Çocukluk yıllarındaki oyuncaklarla yeniden oynayan huzurevi sakinlerinden Hasan Arıcak (67), "Çok duygulandım. Geçmişim, köyüm, birlikte oyun oynadığım arkadaşlarım yeniden gözümün önüne geldi. Sergiyi açan yetkililere çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Halit Derin (62) ise eski yıllarda çocukların oyuncaklarını kendilerinin yaptığını, sergideki birçok oyuncakla küçüklüğünde oynadığını anlattı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.