Aydın

Aydın'dan kısa kısa

14:13 10 Aralık 2015
Aydın'dan kısa kısa

Nazilli'de öğrenciler, Hazreti Mevlana'yı ilahi, şiir ve sema gösterileriyle andı

 Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen anma etkinliğinde Hz. Mevlana, ilahi, şiir ve sema gösterileriyle anıldı.  

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur ile öğrenci velilerinin katıldığı etkinlikte öğrencilerin performansı büyük beğeni topladı. 

Etkinlikte konuşan Nazilli Milli Eğitim Müdürü Yener Gök, etkinlikte yaptığı konuşmada, Mevlana'nın evrensel kimliğine işaret etti.

Mevlana'nın söylem ve öğretilerinin sloganlaştırmaktan ziyade hayat kaynağı haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Gök, "Bugün burada bir ummandan bahsediyoruz. Bu salona bir umman sığar mı? Mevlana'nın öğretilerini hayat kaynağı haline getirdiğimizde, ayrılık, kavga, bencillik, kazanç hırsı gibi toplumu sıkıntıya sokan musibetlerden eser kalmadığını göreceğiz" diye konuştu. 

Etkinlikte "Mevlana'yı anlamak" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaket verildi. 

- Çine'de kadınlara aşçılık ve çıraklık eğitimi

Çine Mesleki Eğitim Merkezi'nde açılan aşçılık ve çıraklık kursunu başarıyla tamamlayan 20 kadına sertifikaları verildi.

Çine Mesleki Eğitim Merkezi Aşçılık ve Çıraklık Kursu Eğitmeni Gizem Tuncer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 ay süren eğitimler çerçevesinde, çorba, pilav, soğuk meze, salata, kebap, tatlı, pasta ve börek yapımı konusunda uygulamalı bilgiler verildiğini söyledi. 

Sertifika alan kadınların yurt, yemek şirketi, okul, kreş, restoran ve otel mutfakları ile gıda sektörünün her alanında çalışabileceğine işaret eden Tuncer, kursiyerlere başarılar diledi.

Kursu tamamlayarak sertifikalarını alan kadınların yaptığı yemekler misafirlere ikram edildi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.