Aydın

Okumanın yaşı yok

14:47 13 Aralık 2015
Okumanın yaşı yok

Aydın'ın Nazilli ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Hasan Şen, polis memurluğundan emekli olduktan sonra önce ortaokulu, ardından da liseyi bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) Adalet bölümünü kazanarak, okuma azmiyle örnek oldu.

Aydın'ın Efeler ilçesindeki Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde gerçekleştirilen AÖF sınavlarına katılanlar arasındaki Şen, gençlerin ağırlıklı olduğu sınava girenler adasında dikkatleri üzerine topladı. 

İlerlemiş yaşına rağmen eğitimini sürdüren Hasan Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, Aydın'daki sınav yerine gelmek için sabah saat 04'de uyandığını ve trenle yolculuk yaptığını anlattı. 

"Okumanın yaşının olmadığını" söyleyen Şen, ilköğretimi tamamlamasının ardından çiftçi olan ailesinin o dönemdeki şartlarında eğitimine devam edemediğini, sınavlara girerek polis memuru olduğunu ve 28 yıl boyunca görev yaptığını belirtti.

Okuma isteğini hep içinde taşıdığını, 1979 yılında emekli olmasının ardından açıktan eğitim fırsatı çıkınca önce ortaokulu, ardından da liseyi bitirdiğini anlatan Hasan Şen, "Lise diplomasını aldıktan sonra üniversite sınavlarına girdim. Önce 'Kamu Yönetimi' ve 'Edebiyat' bölümlerini kazandım ama hayalimde hukuk fakültesi vardı. İki yıl önce de tekrar sınava girip, AÖF Adalet bölümünü kazandım. Rahatsız olsam da eğitimimi yarım bırakmamak için Nazilli'den Aydın'a gelip, sınavlara girdim. Bu yıl okulu bitirip diplomamı alacağım" diye konuştu.

Ön lisans diplomasını aldıktan sonra hedefindeki hukuk bölümünü okumak için de çaba harcayacağını söyleyen Şen, bu azminin örnek alınmasını isteyerek, "Gençler beni görsün, örnek alsın. Herkes okusun, okumanın yaşı yok. Doğuştan mezara kadar okumak mümkün. Okuyarak insanın ufku açılır, yaşantıları değişir. Hayatım devam ettiği, sağlığım elverdiği sürüce eğitimimi sürdüreceğim" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.