Aydın

Tedavi edilen yaban kuşları doğaya bırakıldı

16:50 17 Aralık 2015
Tedavi edilen yaban kuşları doğaya bırakıldı

Yaralı getirildikleri ADÜ Veterinerlik Fakültesinde tedavileri tamamlanan 5 şahin ile atmaca doğaya salındı

Aydın'da yaralı bulunan biri kızıl 5 şahin ile atmaca, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Veterinerlik Fakültesindeki tedavilerinin ardından doğaya bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın Şube Müdürü Nihat Andaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imzalanan protokol kapsamında doğada yaralı bulunan yaban hayvanların ADÜ Veterinerlik Fakültesine teslim edildiğini belirtti.

Bu yıl 74 yaban kuşun fakülteye getirildiğini bildiren Andaç, "Bunlardan 24'ü tedavi edilerek doğaya salındı. Son olarak 4 şahin, 1 kızıl şahin ve 1 atmaca tedavi edildi" dedi.

ADÜ Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Ömer Göksoy ise çeşitli yollarla kendilerine ulaşan yaralı hayvanların tedavilerinin yapıldığını kaydetti.

Fakültede çok sayıda hayvanın tedavisini gerçekleştirdiklerini dile getiren Göksoy, "Hastaneye getirilen kuşlar arasında yuvalarından düşen leylek yavruları da var. Sonbahar bittiği için onları şimdilik salmayacağız. Kış boyunca bakımları yapılacak ve gelecek sezon doğaya bırakacağız" diye konuştu.

Tedavileri tamamlanan biri kızıl 5 şahin ile atmaca, Çakırbeyli'de doğaya salındı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.