Aydın

AK Parti Aydın milletvekilleri Germencik'te işletmeleri gezdi

14:33 28 Aralık 2015
AK Parti Aydın milletvekilleri Germencik'te işletmeleri gezdi

AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz ve Mehmet Erdem, Germencik'te tarımsal kalkınma desteği alan işletmeleri ziyaret etti. 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) destek alan girişimci Hakan Çakaloğlu’nun tavuk çiftliğini gezen milletvekilleri, çiftliğin enerji ihtiyacını karşılayan güneş panellerinden elektrik üretimini inceledi.

Daha sonra Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi'ne geçen milletvekilleri yaptığı 10 milyon avro yatırımın yanı sıra 5 milyon lira hibe krediden faydalanarak süt ve süt mamülleri üreten Tuncay Kara‘ya ait fabrikayı gezdi.

- "Tarımsal işletmelerin sayısı artmalı"

Fabrika sahibinden bilgi alan milletvekillerinden Mustafa Savaş, katma değer üreten ve istihdam sağlayan işletmeleri gördükçe mutlu olduklarını söyledi.

Savaş "Bu tarımsal işletmelerin sayısını artmasını istiyoruz. Özellikle Aydın'da tarımsal ürünler işlenmeden paketlenip diğer şehirlerimize gönderiliyor. Ama bunları burada bu kurulacak işletmelerde işletip, hem katma değer yaratıp, hem de istihdamı daha fazla yaratmamız lazım" dedi.

Abdurrahman Öz ise TKDK’nın desteğiyle kurulan işletmelerin son derece gelişmiş teknoloji kullandıklarını, genç girişimcilerin TKDK ile iş birliğine geçmelerini tavsiye ettiğini söyledi.

 Milletvekili Mehmet Erdem ise Aydın'ın bir tarım ve  turizm kenti olduğuna dikkati çekti.

Aydın'ın tarım ve hayvancılık merkezlerinden biri olduğuna işaret eden Erdem, "Burada tarımsal ürünlerimizi işleneceği, katma değer sağlanacak işletmelerin devreye girmesi çok önemli.  Sanayi tesislerin devreye girmesi de çok önemli. Avrupa Birliği fonlarından tarımsal ürünlerin işleneceği fabrikaların kurulmasıyla ilgili Türkiye’de belirli illerde çalışma yapıyor. Aydın'da bu illerden bir tanesi. Aydın'ımıza  kazandırılan bu tesisler gördüğümüz kadarıyla çok güzel. Bundan sonrada bu tür yatırımların artması için bizde Aydın milletvekilleri olarak elimizden gelen her konuda destek olacağız" diye konuştu. 

Ziyaretlerde milletvekillerine eşlik eden TKDK Aydın İl  Koordinatörü Erhan Çiftçi ise kentteki yatırım miktarının 110 Milyon lirayı bulduğunu bunun yaklaşık 54 milyon lirasının karşılıksız geri ödemesiz hibe desteği olduğunu belirtti. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.