Aydın

Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

16:23 06 Ocak 2016
Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışırken kurtarılan 208 sığınmacının işlemleri sürüyor.

Ege Denizi'nde devriye görevi yapan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince yapılan müdahale sonrası kurtarılarak ilçedeki limana getirilen, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 208 sığınmacı, sağlık kontrolünden geçirildik. Ekiplerce sığınmacılara, ekiplerce battaniye, bisküvi, meyve suyu ve bazı ihtiyaç maddeleri dağıtıldı.

Kurtarılan sığınmacılardan Ali Sinan, ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle canlarını kurtarmak için Türkiye'ye geldiklerini ifade etti. 

Kendisiyle 22 yakınının Avrupa'ya gitmek istediğini anlatan Sinan, "Biz giderken ölümü göze aldık zaten, geride evimiz barkımız kalmadı, ülkemize dönemiyoruz. 45 gündür geçmek için burada bekliyorduk. Yunanistan'a oradan da Almanya'ya gitmek istiyoruz. Orada daha iyi şartlarda yaşayacağımızı düşünüyoruz" dedi. 

Yasin Ziyan ise Şam'ın bir köyünde yaşadığını, çatışmalarda evlerinin isabet alarak yıkıldığını söyledi.

Ailesiyle canlarını kurtarmak için yaşadıkları bölgeyi terk etmek zorunda kaldıklarının anlatan Ziyan, "Artık geri dönemeyiz, bunun için Yunan adalarına oradan da Almanya'ya gitmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Hasan Husam da daha iyi yaşam koşulları bulmak ümidiyle çocuklarıyla Avrupa'ya gitmek için yola çıktıklarını aktararak, kişi başı 2 bin dolar ödeme yaptıklarını kaçmaya mecbur olduklarını söyledi. 

Bu arada, sığınmacıların bulunduğu teknenin kıyıdan ayrılmasından bir müddet sonra denize atlayarak kaçmaya çalıştığı tespit edilen ve gözaltına alınan 1 kişinin de emniyette sorgusunun devam ettiği öğrenildi. Sığınmacılar Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından jandarma ekiplerine teslim edilecek. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.