Aydın

Aydın'da "korsan fotoğrafçılıkla" mücadele

16:23 08 Ocak 2016
Aydın'da "korsan fotoğrafçılıkla" mücadele

 Aydın Ticaret Odası (AYTO) ile Aydın Esnaf Odaları Birliği (AYESOB), "korsan fotoğrafçılığın" önlenmesi için mücadele başlattı.

Konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyen AYTO Başkan Yardımcısı Ergün Evran, üyelerinin menfaatine uygun çalışmalar yaptıklarını belirterek, odaya üye fotoğrafçıların haklarını korumak için her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.

Odaya kayıtlı fotoğrafçılar adına konuşan Dilek Aysın ise fotoğrafçılığın dijital ortama taşınmasıyla korsan fotoğrafçılığın yaygınlaştığına dikkati çekti. 

Mesleki bilgisi ve herhangi bir resmi kuruma kaydı olmadan "kaçak" çalışanların mesleğin kalitesini düşürdüğünü savunan Aysın, şunları söyledi:

"Bu kişiler maddi zararın dışında müşterilerin gözünde de mesleği ayaklar altına alınmasına sebep olmaktadırlar. Daha önemlisi ise insanların mutlu günlerine, bugünleri kaydetmesi gereken bizler yerine daha düşük ücret isteyen, baştan savma iş yapıp, sonunda da yaptıkları hatalar nedeniyle bizleri de karalayan halk dilinde korsan olarak çalışan insanlar tarafından hem bizler hem de müşteriler zarar görmektedir. Bu nedenle korsan fotoğrafçılarla mücadele başlatıyor, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.