Aydın

Büyük Menderes Nehri'nde kirliliği önleme çalışması

14:40 16 Ocak 2016
Büyük Menderes Nehri'nde kirliliği önleme çalışması

Büyük Menderes Nehri'nin kirliliğinin azaltılması kapsamında "Büyük Menderes Nehri Hareketli Yüzer Bariyer Sistemi Projesi" hazırlandı.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada,Büyük Menderes nehri üzerinde bulunan Söke regülatöründen sağ sahil ana kanalına sulama suyu verilebilmesi için regülatür kapaklarının mecburen kapalı tutulduğu belirtildi.

Regülatör membasındaki yüzer atıkların sulama sezonu süresince toplandığı, sezonu sonunda kış şartları nedeniyle regülatör kapaklarının açılmasıyla yüzer atıkların denize deşarj olduğu ve ekolojik kirlilik yarattığı vurgulanan açıklamada şu bilgiler aktarıldı:

"Bunun önüne geçilmesi için kurumumuzca geliştirilen yüzer bariyer tesisi için projeler tamamlanmıştır. Tesisin inşaatına bir an önce başlanarak 2016 yılı sulama işletmesinde devreye alınacak olup, bu sayede oluşacak yüzer atıklar sol sahilde toplanarak imha edilecektir. Söke regülatöründen itibaren Büyük Menderes Nehri'nde ve Ege Denizi'nde yüzer atıklardan dolayı oluşabilecek ekolojik kirlilik yaşanmayacaktır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.