Aydın

Ege Denizi'ndeki göçmen faciası

13:12 22 Ocak 2016
Ege Denizi'ndeki göçmen faciası

Ege Denizi’nde, bu sabaha karşı batan iki tekneden kurtarılan 6 yaralı ile hayatını kaybeden 3 kişinin cesedinin Aydın'ın Didim ilçesi Yat Limanı'na getirildiği bildirildi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulamaç Adası yakınlarında göçmenlere ait teknelerin battığı bilgisini alan Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın denizden ve havadan arama çalışması başlattığını belirtti.

Arama çalışmalarının Bulamaç adası yakınlarında yoğunlaştığı bilgisini veren Yöndem, yaralı olarak kurtarılan 6 kişinin Yat Limanı'na getirildiği ifade etti.

Aynı kazada hayatını kaybettiği belirlenen 3 kişinin cesedin de bulunduğunu anlatan Yöndem, yaralıların Didim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını ve arama kurtarma çalışmalarının ise sürdüğünü sözlerine ekledi.

Bu arada, hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, tedavi altına alınan yaralılardan biri yapılan tüm müdahalelere rağmen, hayatını kaybetti.

Ege Denizi'nde bu sabaha karşı Bulamaç ve Kilimli Adası yakınlarında göçmenleri taşıyan iki teknenin batması sonucu 6'sı çocuk en az 21 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik birimleri ise 26 kişiyi kurtarmıştı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.