Aydın

Aydın Büyükşehir Belediyesine tepki

19:41 02 Mart 2016
Aydın Büyükşehir Belediyesine tepki

Söke Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ulvi Atmaca, Söke Belediyesinin daha önce kendilerine verdiği park ve kafeteryanın, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ellerinden alındığını öne sürdü.

Atmaca, gazetecilere yaptığı açıklamada, Söke Belediyesinin 2001'den bu yana kendilerine tahsis ettiği parkın içindeki kafeteryadan elde ettikleri kira geliriyle, derneğin giderlerini karşıladıklarını söyledi.

Aydın'ın büyükşehir olmasının ardından parkın Aydın Büyükşehir Belediyesine geçtiğini kaydeden Atmaca, "Büyükşehir Belediyesinin ilk icraatı, içinde bulunduğumuz kafeteryayı kendi bünyelerine almak oldu. Biz kafeteryadan aldığımız 600 lira ile internet, telefon ve benzeri ihtiyaçlarımızı karşılıyorduk. Ancak şu anda elektrik ve diğer giderleri de ödeyemez duruma düşmüş durumdayız” dedi.

Atmaca, konuyla ilgili Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'dan 18 kez randevu talep ettiklerini belirterek, "Randevu taleplerimize hiçbir şekilde olumlu cevap almadık. Başkan Çerçioğlu Söke’ye birçok defa geldi ama derneğimize de uğramadı. Buradan alacakları 600 lira ile büyükşehir zengin olmaz, 600 lira ile büyükşehir batmaz da" diye konuştu.

Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediyesinin konuyla ilgili önümüzdeki günlerde yazılı açıklama yapacağı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.