Aydın

"Çocuklara fazla radyasyon verildiği" iddiası

17:45 05 Mart 2016
"Çocuklara fazla radyasyon verildiği" iddiası

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Yard. Doç. Dr. Ali Yılmaz, "Beyin tomografisi çekilen çocuklara limitin üzerinde radyasyon verildiği" iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

Yılmaz, "Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde beyin tomografisi çekimlerinde çocuklara limitin çok üzerinde radyasyon verildiği" iddiaları üzerine yazılı açıklama yaptı.

Hizmet alımı kapsamında Türkiye Atom Enerji Kurumu (TAEK) tarafından ruhsatlandırılmış, yeni nesil tomografi cihazları ile hastalara hizmet verildiğini bildiren Yılmaz, yeni nesil tomografi cihazlarının, eski teknolojiyle hizmet veren cihazlara oranla hastaları yüzde 70 daha az radyasyona maruz bıraktığını vurguladı.

Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Beyin, akciğer ve batın gibi farklı bölgelerde yapılan çekimler için alanında uzman hekimlerce çekim protokolleri oluşturuluyor. Bugüne kadar hastanemize başvuran hastalara fazla doz uygulandığına dair herhangi bir bulgu yoktur. Kaldı ki tomografi cihazını üreten şirket yetkilileri, fazla doz uygulamasının bu cihazlarda olmayacağını, cihazın otomatik olarak dozları düşürdüğünü, fazla doz uygulanmasının teorik olarak mümkün olmadığını iletti."

Tüm bulgulara karşın "Hastanede çocuklara fazla radyasyon verildiği" iddiasının titizlikle araştırılacağını bildiren Yılmaz, "İlgili mevzuat çerçevesinde tüm incelemeler yapılacak ve kamuoyu bilimsel veriler ışığında aydınlatılacaktır. Hastalar ve çocuklarımızı bu şekilde endişeye sevk edecek haberlerin daha objektif, daha bilimsel verilere yer verilerek yapılmasını arzu ederdik. Konuyla ilgili yapılacak incelemelerin ardından gerektiği takdirde yasal yollara da başvuracağımızı beyan ediyoruz" ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.