Aydın

Kuşadası'nda güvenlik toplantısı

10:34 15 Mart 2016
Kuşadası'nda güvenlik toplantısı

Kuşadası ilçesinde turizm sezonunda alınacak emniyet tedbirlerine ilişkin toplantı yapıldı.

Kuşadası Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen toplantıda söz alan Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, ilçe güvenliğiyle ilgili sivil toplum kuruluşlarının da görüşlerini almak istediklerini belirtti.

Ankara'daki terör saldırısını kınayan Batçıoğlu, "Amacımız ve maksadımız bu tür eylemlere ve bu tür kalleş saldırıları mümkünse engellemek. Bunun için bir araya geldik. Kuşadası 2005 yılında bu acıyı 2 defa çok yakından yaşadı. Bunun ne demek olduğunu en iyi bilen bizzat yaşayan kentlerden bir tanesiyiz. Türkiye'nin genel anlamda içinde bulunduğu konjonktüre bağlı olarak Kuşadası'nın da risk seviyesi yükselmiş durumda" dedi.

Batçıoğlu, polis ekiplerinin 24 saat esasına göre çalıştıklarını vurgulayarak, 2015 yılında ilçede alınan tedbirlerle büyük bir olayın gerçekleşmesinin önlendiğini söyledi.

Bu yıl içinde alınan tedbirleri erken uygulamaya geçirdiklerini aktaran Batçıoğlu, "Bizim üzerimize düşen Kuşadası'nın adının ve turist çekebilme kapasitesini engelleyecek olayların önüne geçmektir" dedi.

Batçıoğlu, bu kapsamda mobil ihbar hattını devreye soktuklarını ifade ederek, uygulamayı cep telefonlarına indiren vatandaşların bunu çok rahat bir şekilde kullanabileceğini belirtti.

Uygulama sayesinde gelen ihbarlara en yakın polis ekibinin hızlı bir şekilde müdahale edeceğini aktaran Batçıoğlu, "Mobil ihbar uygulamasında 8 ayrı dil seçeneği ile sunuluyor. Vatandaşlarımız ihbarda bulunmanın yanında emniyet müdürlüğünün tüm hizmetlerine cep telefonlarından anında ulaşacak. İhbarlar hangi dilde olursa olsun görevli polislerimizin telefonlarına Türkçe olarak inecek" dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, tatil yapmak isteyenler için güvenlik sorunun bulunmaması gerektiğini anlatarak, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.