Aydın

Anadolu Ajansı 96 yaşında

12:26 06 Nisan 2016
Anadolu Ajansı 96 yaşında

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, kurulduğu günden bu yana ilkeli, doğru, hızlı ve tarafsız haber anlayışıyla yayınlarını sürdüren Anadolu Ajansı'nın (AA), yurt içi ve yurt dışında oluşturduğu geniş haber ağıyla Türkiye'nin sesini dünyaya duyurduğunu bildirdi.

Ayyıldız, AA'nın kuruluşunun 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 1920 yılında TBMM açılmadan önce, vatanın her karış toprağında verilen Kurtuluş Savaşı hakkındaki doğru haberleri halka ve dünyaya duyurmak amacıyla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulan AA'nın, aziz milletin büyük mücadelesine tanıklık etmiş köklü basın kuruluşlarından olduğunu belirtti.

Halkın doğru bilgilendirilmesini sağlayıp bağımsızlık mücadelesinin kazanılmasına önemli katkı sağlayan AA'nın, aradan geçen yıllar içerisinde dünyadaki ilerlemelere, bilim ve teknolojideki buluşlara adapte olup, gerek kadrosu, gerekse teknik donanımıyla büyük gelişme kaydettiğini aktaran Vali Ayyıldız, şunları kaydetti:

"1920 yılından bu yana ilkeli, doğru, hızlı ve tarafsız haber anlayışıyla yayınlarını sürdüren Anadolu Ajansı, yurt içi ve yurt dışında oluşturduğu geniş haber ağıyla Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmaktadır. Haberleri ve fotoğraflarıyla araştırmacılar için önemli kaynak niteliğini taşıyan Anadolu Ajansı, yetiştirdiği çok sayıda gazeteciyle de basın alanında öncü olmuştur. Türk basınının gelişmesine önemli katkılarda bulunan Anadolu Ajansı'nın 96'ncı kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm çalışanlarına başarılar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.