Aydın

Kanser Haftası

18:25 08 Nisan 2016
Kanser Haftası

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında vatandaşlar kanser hastalığı konusunda bilgilendirildi.

Nazilli Devlet Hastanesinde açılan stantta, hastane personeli tarafından hastalara ve yakınlarına kanser hastalığı, tedavisi ve korunma yöntemlerine ilişkin hazırlanmış broşürler dağıtıldı.

Eğitim Hemşiresi Ferda Doğru, burada yaptığı konuşmada, kanserin Türkiye'de ve dünyada sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarının ardından ikinci sırada yer aldığını ve önemli bir toplum sağlığı problemi olduğunu belirtti.

Kanserden korunmanın büyük önem taşıdığını ifade eden Doğru, şöyle konuştu:

"Ülkemizdeki kanser vakalarının önemli bir kısmı sigara ve obeziteyle ilişkilidir. Kanser korunulabilir bir hastalıktır ve doğru korunma stratejileri ile kanser vakalarının üçte biri önlenebilmektedir. Kanser oluşumunda etkisi olan kötü beslenme, hareketsiz yaşam, tütün ve alkol kullanımı ile güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi çevresel etkenlerin kontrol altına alınması hastalığın görülme sıklığını azaltacaktır. Dolayısıyla sağlıklı yaşam davranışları ile kansere karşı korunulabilmekte ve tarama programları sayesinde erken teşhis ile yaşam süreleri uzatılabilmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.