Aydın

"Minik kalplere umut için biz de varız" projesi

11:10 18 Nisan 2016
"Minik kalplere umut için biz de varız" projesi

Koçarlı ilçesinde 80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri, değerler eğitimi çalışmalarında hazırladıkları kırtasiye ürünlerini ve kıyafetleri, "Minik kalplere umut için biz de varız" projesi kapsamında Elazığ'da bulunan Şeker İlkokulu Anasınıfı öğrencilerine gönderdi.

80. Yıl Cumhuriyet Anaokulu'nda kıyafet ve kırtasiye toplama kumbarası hazırlayan öğrenciler, burada biriktirdikleri malzemeleri proje sorumlusu ve Gülen Yüzler Sınıf Öğretmeni Mülkiye Güngör tarafından belirlenen Elazığ Şeker İlkokulu Ana Sınıfı öğrencileri için paketleyerek, kargoya verdi.

Proje Sorumlusu Güngör, gazetecilere yaptığı açıklamada, değerler eğitimi dersinde "merhamet" konusunu işlerken böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Proje çerçevesinde Elazığ'da ihtiyaç sahibi öğrencilerin bulunduğu bir anaokulunu belirlediklerini aktaran Güngör, "Orada eğitim gören minik öğrencilerin öğretmenleri ile iletişime geçerek bir köprü oluşturduk. Bunun üzerine ihtiyaçları belirleyerek kıyafet ve kırtasiye kumbarası hazırladık. Bu kumbaralar öğrenci ve velilerimiz tarafından dolduruldu." diye konuştu.

Anaokulu Müdürü Mahsun Mesut İşgör de öğrencinin yaşayarak öğrenmesinin daha kalıcı olduğuna dikkati çekerek, "Öğrencilerimiz için konuyu bir yardım projesiyle pekiştirmeyi, böylece öğrencilerimiz kadar maddi olanaklara sahip olamayan yaşıtlarına katkı sağlamayı düşündük" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.