Aydın

Aydın'dan kısa kısa

15:17 06 Mayıs 2016
Aydın'dan kısa kısa

Germencik ilçesinde iki gün sürecek 13. Uluslararası Anadolu Adli Bilim Kongresi başladı.

Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, Germencik Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen kongrede, adaletin hizmetine yardımcı olmak için çalışmalar sürdürdüklerini bunun için adli tıpın kurulduğunu söyledi.

Adli tıpın adaletin sorunlarını çözmeye yeterli olmadığını belirten Hancı, "O yüzden adli bilimler diye çok daha büyük bir aileye katıldık. Burada fen, sosyal bilimler ve tıp bilimleri birlikte çalışıyor. Antropoloji, diş hekimliği, kimya, fizik, bilişim, sanat felsefe hepsi var. Adli Bilimciler Derneği olarak 116 tane alt komisyonumuz var. Her yıl anadolunun bir kentinde bu kongrelerimizi yapıyoruz. Özellikle bilimi herkesin ayağına getirmek istiyoruz. Esas amacımız sorunları bilimin ışığında aydınlatmak. Bunun için buradayız" diye konuştu.

Kongre sonunda "Gerçek" adlı jandarma bomba imha uzmanı köpeği gösteri yaptı.


- CHP Aydın Gençlik Kolları Başkanının aracına sprey boyalı saldırı

CHP Aydın Gençlik Kolları Başkanı Yılmaz Tilki'nin otomobili şüpheli kişi veya kişilerce sprey boyayla yazılar yazıldı.

Alınan bilgiye göre, Tilki'nin Adnan Menderes Mahallesi Yahya Kemal Caddesi üzerindeki evinin önüne park ettiği 09 ED 306 plakalı otomobiline, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce sprey boyayla yazı yazıldığını görünce durumu polise haber verdi.

Olay yerine gelen ekipler otomobili inceleme yapmak için polis karakoluna götürdü.

Tilki gazetecilere yaptığı açıklamada, parti binasına asılan pankartlar sebebiyle aracına yazılar yazıldığından şüphelendiğini belirterek, "Kullandığım araca kendini bilmezler tarafından yapılan çirkin bir saldırı oldu. Ancak bu saldırı aslında laikliğin savunucusu olduğumuz için yapıldı. Yapılan saldırı laikliğe, demokrasiye yapılan saldırıdır." diye konuştu.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.


- Buharkent ilçesinde bahar şenliği

Buharkent ilçesinde bahar şenliği etkinliği düzenlendi.

Ortakçı Cumhuriyet İlkokulunda bu sene ilk kez düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla hazırlanan yarışmalarda öğrenciler birbiryle kıyasıya yarıştı.

Şenliğine Buharkent Kaymakamı Cemil Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Yalçın, İlçe Müftüsü Ömer Bozkurt, Ortakçı Mahallesi Muhtarı İbrahim Dinç, okul müdürleri, veliler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.