Aydın

Dev uçak su altında görüntülendi

13:11 06 Haziran 2016
Dev uçak su altında görüntülendi

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde dalış turizmini canlandırmak amacıyla batırılan kargo uçağı, profesyonel dalgıçlar tarafından su altında görüntülendi.

Büyükşehir Belediyesince özel bir havayolu şirketinden 270 bin liraya satın alınan ve İstanbul'dan ilçeye getirilerek batırılan uçağa, dalgıçlar ilgi gösterdi. 22 metre derinliğe, tek parça halinde önceki gün batırılan ayrıca su altında hareket etmesini önlemek amacıyla 5'er tonluk tonozlarla güçlendirilen uçağın bulunduğu alana dalan 3 kişilik ekip, fotoğraf ve görüntü çekimi yaptı. Dalgıçlar, daha sonra uçağın kokpitine Türk bayrağı astı.

İlçede dalış eğitmenliği yapan Tağmaç Saraçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nın artık dalış turizmiyle de ön plana çıkacağını söyledi.

Kargo uçağının batırılmasının ardından yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra profesyonel dalgıçların bölgeye ilgisinin artığını Saraçoğlu, şunları söyledi:

"İlk günden itibaren su altında görüntüleme için çok yoğun talep oldu. Biz 3 kişilik bir ekiple daldık ve görüntü çekimi yaptık. Ayrıca ilçede faaliyet gösteren 6 dalış kursunda çalışan birçok eğitmen de iki günde onlarca kişiyi suya daldırdı. Hepimiz için güzel bir deneyim oldu. Yaklaşık 36 yıl dünyanın farklı noktalarına uçan bir uçağı, su altında görüntülemek ayrı bir mutluluk."

Kuşadası'nda iki gün önce turistik amaçlı suya batırılan Airbus A300 kargo uçağı, 54 metre uzunluk ve 44 metre kanat genişliğinin yanı sıra 47 ton ağırlığa sahip.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.