Aydın

Aydın'dan kısa kısa

19:35 07 Haziran 2016
Aydın'dan kısa kısa

- Efeler'de yuvasından düşen leylekler

Söke ilçesinde ‘Kitap okuyana çay bedava’ kampanyası başlatan işletmeci Haluk Yalçınöz, şimdi de ‘Kitap okuyan çocuklara dondurma bedava’ kampanyası başlattı.

Ağaçlı Mahallesi’nde kahvehane işleten Yalçınöz gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukların kitap okuma alışkanlığı arttırmak için “Kitap Okuyan Çocuklara Dondurma Bedava” kampanyası başlattığını söyledi.

Çocukların bir ülkenin geleceği olduğunu savunan Yalçınöz, “Çocuklarımızın en iyi şekilde eğitimlerini tamamlamaları için tüm vatandaşlara büyük görevler düşüyor. Bu anlamda bende çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığı arttırmak amacıyla bu tür bir kampanyayı hayata geçirdim.” diye konuştu.

Efeler ilçesinde elektrik direğindeki yuvasından düşen leylek ve yavruları belediye ekipleri tarafından yeniden yuvasına bırakıldı.

Leylekler, Efeler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince vinç yardımıyla mevcut yuvası yeniden düzenlenerek koyuldu.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “Hayatın devamlılığı, sağlıklı, yaşanabilir bir ortam için duyarlı olunmalı, alınacak küçük önlemler ile çevre korunmalıdır. Doğanın korunması, doğada yaşayan tüm canlılar için gereklidir. Bu nedenle doğayı her zaman korumalı ve dengesinin bozulmaması için elimizden geleni yapmalıyız.” ifadelerini kullandı.

- Söke'de sanat sokağı çalışması

Söke ilçesinde "Sanat sokağı’ olması planlanan Limon Sokağı’nda çalışmalar devam ediyor.

Dış cephe iyileştirmesi yapılan sokakta, parke döşemesi de yapılırken, aydınlatma noktalarının hattı da hazırlanarak dekoratif şemsiyeler ile renkli hale getirildi.

Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, çalışmalarda sona gelindiğini ifade ederek, “Çok şikayet geliyordu. İlçemizin merkezinde olmasına rağmen bakımsız kalan bu sokağa arkadaşlarımız değişik bir uygulama yaptı. Bu sokak ile ilgili sanat sokağa dönüştürmek gibi bir düşüncemiz de var. Ortaya güzel bir sonuç çıkacağına inanıyorum.” dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.