Aydın

30 Ağustos Zafer Bayramı

12:40 30 Ağustos 2016
30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Aydın, Uşak, Manisa ve Denizli'de düzenlenen törenlerle kutlandı.

Aydın Valilik binası önünde gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından günün önem ve anlamıyla ilgili konuşmalar yapıldı.

Jandarma Albay Mete Lobut, kahraman ordunun zaferlerinden biri olan Büyük Taarruz'un 94'üncü yılının kutlandığını söyledi.

30 Ağustos'un sadece bir tarih olmadığını vurgulayan Lobut, "Bu günün tarihe nam salan bir anlamı vardır çünkü heybeti, toprağa denize ve göğe sığmayacaktır çünkü bugün bağımsızlık ve yurt aşkıyla şahlanan Türk ulusunun Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı kazandığı, Sevr Anlaşması'nı parçaladığı, Lozan barışını sağladığı ve Cumhuriyetin temeline ilk harcı koyduğu gündür." dedi.

Törene, Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halil Şen, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, vatandaşlar ve ilgililer katıldı.

- Uşak

Uşak 15 Temmuz Şehitler Meydanı'ndaki törende, Vali Ahmet Okur, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Nedim Selbisu, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Jandarma Üsteğmen Fatih Dayan, buradaki törende yaptığı konuşmada, 30 Ağustos'un her sayfasının şehitlerin kanlarıyla yazıldığını belirtti.

Türk milletinin bugünlere gelmesinin kolay olmadığını anlatan Dayan, şöyle konuştu:

"Milletimizin tarihinin her sayfası şan ve şerefle doludur. Cefakar Türk milleti, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden cephelerde savaştı ve 30 Ağustos'ta Dumlupınar mevzileri ateş ve kan içerisinde ele geçirildi. Düşman 9 Eylül 1922'de denize döküldü. 30 Ağustos zaferi, Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun şahlanışı ve zamanın en güçlü devletlerine karşı onurlu, kararlı eşsiz bir zaferdir. Türk Silahlı Kuvvetleri ise bugün milli birlik ve bölünmez bütünlüğümüze kasteden tüm terör örgütlerine karşı, vatan topraklarında tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadeleye devam etmektedir."

- Manisa

Manisa'daki törenler ise Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Albay Cihan Çiçek, törendeki konuşmasında 30 Ağustos'un, Türk tarihinin en önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret etti.

Bu zaferle, Türk ulusu üzerine geçirilmek istenen esaret gömleğinin parçalandığını aktaran Çicek, "Ulu Önder Atatürk’ün liderliğinde sağlam azim ve iradesi sarsılmaz inancı ve milli bir ruha sahip yapısıyla tüm olumsuz koşullara rağmen varlığına ve bağımsızlığına kast edenleri tarihe gömerek, yeni bir sayfa açmış ve bağımsızlığını muharebe meydanında tescil ettirmiştir." dedi.

Törene, Vali Mustafa Hakan Güvençer, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ve vatandaşlar katıldı.

Buradaki programın ardından şehitlik ziyaret edildi.

- Denizli

Denizli'deki tören ise Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Yarbay Fatih Alatepe, 30 Ağustos'un, Türk ordusunun yüksek gücünün ve kahramanlığının bir eseri, Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık fikrinin ölümsüz bir anıtı olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi ve mehter takımı gösteri sundu.

Törene, Vali Ahmet Altıparmak, 11. Komando Tugay Komutanı Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli milletvekilleri Sema Ramazanoğlu, Şahin Tin ve Cahit Özkan, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ile diğer ilgililer katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.