Aydın

28 belediyeye yeni görevlendirme yapılması

17:10 11 Eylül 2016
28 belediyeye yeni görevlendirme yapılması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 28 belediye başkanının yerine Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevlendirme yapılmasına ilişkin, " Belediyeler Kanunu'nda bu tip suça karışmış belediye başkanlarının görevden alınacağını düzenleyen madde zaten var. O düzenleme sağlıklı, doğru işletilmiş olsa bu tip problemlere karşı önlem alınabilir." dedi.

Tezcan, partisinin Aydın milletvekilleri Metin Lütfi Baydar ve Hüseyin Yıldız ile Germencik ilçe teşkilatında bayramlaşma ziyaretinde bulundu.

Burada gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Tezcan, 28 belediye başkanının yerine, Kanun Hükmünde Kararname gereği görevlendirme yapılması konusuna ilişkin, teröre destek vermenin hangi kesim ya da makam olursa olsun kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Teröre karşı ortak mücadele edilmesi gerektiğini ancak kayyum meselesinin başka bir uygulama olduğunu anlatan Tezcan, "TBMM'de bu konuda Torba Yasa görüşülürken, kayyum atanmasını özellikle seçilmiş delegeler açısından önemli ve ciddi problem yaratacağını söylemiştik." diye konuştu.

Bülent Tezcan, belediyelere ilişkin mevcut yasanın terör suçuna karışmış belediye başkanlarıyla ilgili düzenlemeleri bulunduğunu anımsatarak, "Bunun için ekstra, daha baskıcı bir düzenleme yapma ihtiyacı yoktu. Belediyeler Kanunu'nda bu tip suça karışmış belediye başkanlarının görevden alınacağını düzenleyen madde zaten var. O düzenleme sağlıklı, doğru işletilmiş olsa bu tip problemlere karşı önlem alınabilir. Ancak iktidar bununla yetinmeyip, her türlü seçilmiş belediye yönetimini arzu ettiği gibi atamak istiyor. Seçilmiş yönetimler yerine atanmış yönetimler yerleştirmeyi planlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik partisinin mücadele ettiğine vurgu yapan Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ ile mücadele konusunda kararlıyız. Onları devlete yerleştiren biz değiliz ama temizlenmesi sürecinin gerekliliğini dün de söylüyorduk bugün de söylüyoruz. Yarın da söyleyeceğiz. Bu mücadeleye bir itirazımız yok ama FETÖ ile mücadele ediyoruz diye Türkiye’de insanların kaygı ve korku içerisinde yaşadığı bir ortamın yaratılmasına karşı da herkesten çok biz mücadele edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.