Aydın

ADÜ'de "Oryantasyon" toplantısı

18:57 28 Eylül 2016
ADÜ'de "Oryantasyon" toplantısı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, üniversite olarak farklı bir yerde konumlanmak zorunda olduklarını belirtti.

Bircan, ADÜ Atatürk Kongre Merkezinde düzenlenen Eğitim Fakültesi Oryantasyon toplantısında öğrencilere üniversitenin yapısı ve eğitim anlayışını anlattı.

1992'de 23 üniversite kurulduğunu ifade eden Bircan, "Bu üniversitelerden ve diğerlerinden ön plana çıkacak bir şeyler yapmalıyız. Hem insan anlamında hem eğitim anlamında. Bilimsel projeler dendiğinde fen alanı anlaşılıyor ama sosyal, katma değeri yüksek projeler de olur." diye konuştu.

İnsanların yaptıkları işten zevk alması gerektiğini dile getiren Bircan, "Yakında öğretmen olacaksınız. Evlatlarımızı size teslim edeceğiz. Onları iyi yetiştirin." ifadesini kullandı.

Fakülte öğrencilerine kendilerine hedefler koymaları ve güncel hayatı takip etmeleri çağrısında bulunan Bircan, bunların yanı sıra, Türkçenin düzgün kullanılması gerektiğine işaret etti.

Üniversite olarak farklı bir yerde konumlanmak zorunda olduklarını söyleyen Bircan, 1992’de ADÜ ile birlikte kurulan üniversitelerden ve diğer üniversitelerden ön plana çıkacak bir şeyler yapmak zorunda olduklarını kaydetti.

Bircan, şöyle devam etti:

"Bilimsel projeler dendiğinde fen alanı anlaşılıyor ama sosyal, katma değeri yüksek projeler de olur. Bunlar genelde göz ardı edilir. Sosyologların, felsefecilerin, eğitimcilerin bu alanda çıkardığı yeni akımlar, yeni söylemler, yeni metotlar toplumu daha derinden ve hızlı etkileyen faktörlerdir. Siz buna talip oldunuz. Zor bir mesleğiniz olacak."

Bircan, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine üniversite olarak çok ciddi tepkiler verdiklerini, FETÖ'yle mücadele etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.