Aydın

Okullu aşçılar fuarda yarıştı

15:23 26 Şubat 2017
Okullu aşçılar fuarda yarıştı

Kuşadası ilçesinde düzenlenen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı, lise ve üniversite düzeyinde aşçılık eğitili alan öğrencilerin yarışmasına sahne oldu.

Fuar komitesinden yapılan açıklamaya göre, Efes Kongre Merkezi'nde 22-25 Şubat tarihlerinde yapılan fuarda turizm ve gastronomi sektöründen 220 firma stant açtı.

Fuar kapsamında Ege Şefler Şampiyonası’nın ardından son iki gün Adnan Menderes Üniversitesi tarafından düzenlenen 3. Üniversiteler Arası Aşçılık Şampiyonası yapıldı. İlk gün 6 kategoride, ikinci gün ise kapalı kutuda menülerin verildiği yarışmada öğrenciler, zamana karşı hünerlerini sergiledi.

Yarışmada üniversiteler kategorisinde Esen Yurt Üniversitesi, liseler kategorisinde ise Tuzla Asım Kibar Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ekibi birinci oldu.

Türkiye Aşçılar Fedarasyonu Başkanı Zeki Açıköz, yarışmanın eğitimli aşçıların geldiği noktayı göstermesi açısından önem taşıdığını belirterek “Mutfakta söz sahibi olmanın yolu araştırmaktan ve bunu başarıyla uygulamaktan geçiyor.” ifadelerini paylaştı.

Fuara ev sahipliği yapan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da Kuşadası’nın Türkiye’nin turizmde en iyi hizmetin sunulduğu bir bölge olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Kuşadası’nın tanıtımı için 12 ayrı sektörel fuara katıldığımız gibi aynı zamanda ev sahipliği de yapıyoruz. Elimizden gelenin fazlasını, ana gelirimiz olan turizm için yapmaya çalışıyoruz. Bu yolda fuar, hem önemli bir tanıtım aracı hem de sektörün işbirliklerine zemin hazırlayan önemli bir platform haline geldi. Tüm katılımcılara destekleri için teşekkür ediyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.