Aydın

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

14:01 11 Mart 2017
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İstiklal Marşı'nın kabulünün 96. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erdem, mesajında İstiklal Marşı'nın Türk tarihindeki bağımsızlık inancı ve vatan sevgisini, milletin kahramanca mücadelesiyle taçlandırdığı İstiklal Savaşının özeti olan destansı bir metin olduğunu ifade etti.

"Bu marş, kendine vurulmaya çalışılan prangaları Mehmet Akif'te zuhur eden ruhla parçalayan bir milletin yeniden dirilişinin ifadesidir" diyen Erdem şunları kaydetti:

"2023-2071 hedeflerine ilerleyen Türkiye'nin, her daim bu milli birlik ve beraberlik ruhuna ihtiyaç duyduğunu 15 Temmuz'da ki hain kalkışmada bir kez daha gördük. Şehit ve gazilerimizin şerefli kanlarıyla kurulan cumhuriyetin muasır medeniyetler arasındaki yerini alması için bundan önce olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye Büyük Millet Meclisince kabul edilen ve şairi Mehmet Akif Ersoy'un 'Allah bir daha bu millete böyle bir marş yazdırmasın.' Sözleriyle tanımladığı İstiklal Marşı'nın cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın ilelebet süreceğinin en önemli karnelerinden birisi olmaya devam edecektir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.