Aydın

14 Mart Tıp Bayramı

21:39 14 Mart 2017
14 Mart Tıp Bayramı

Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Koçak, mesajında, Türk hekimlerinin tarihin zor günlerinde, çeşitli imkansızlıklar içinde yetiştiğini, cumhuriyetin kuruluşundan itibaren milletin var olma, kalkınma ve gelişme mücadelesinde önemli roller üstlendiğini kaydetti.

Türkiye'nin bugün tıp eğitimi, teknolojisi ve sağlık hizmetleri alanındaki performansıyla dünyada lider ülkeler arasına girdiğini aktaran Koçak," Ülkemiz sağlık sektörü, insan kaynağının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin kalitesi bakımından yüksek standardı yakalamış, dünyanın gelişmiş ülkelerine örnek olacak seviyeye ulaşmıştır. Bu doğrultuda ilimizde de sağlık alanında gerek fiziki gerekse insan kaynakları bakımından önemli mesafeler alınmıştır. Şüphesiz, bu başarılı çalışmaların arkasında millet sevgisiyle dolu sağlık çalışanlarımız vardır." ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının görevlerini yaparken zaman zaman çeşitli sorunlarla karşılaştığını anlatan Koçak, şöyle devam etti:

"Bu sorunları en aza indirebilmek için devletimiz büyük gayret göstermektedir. Sağlık çalışanlarımızın çalışma şartlarından ekonomik sıkıntılarına kadar birçok alanda iyileştirmeler yapılmakta ve yapılmaya da devam edilmektedir. Bu anlamda, tıp bayramının ve takip eden sağlık haftasının, toplumdaki sağlık bilincini artıracak ve sağlık hizmetlerini daha ileriye götürecek faaliyetlerle değerlendirilmesinin önemi büyüktür. 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle yurdumuzun her köşesinde insan sağlığına fedakarca hizmet eden hekimleri ve tüm sağlık çalışanlarını tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum."








YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.