Aydın

Tarlasına ektiği marula alıcı bulamadı

18:24 08 Nisan 2017
Tarlasına ektiği marula alıcı bulamadı

Söke ilçesinde bir çiftçi, tarlasına ektiği marullara alıcı bulamayınca tarlasını bozmaya karar verdi.

Mahallesindeki 10 dönümlük tarlasına 50 bin kök 'Aysberg' cinsi marul ektiğini belirten Ali İhsan Günal, gazetecilere yaptığı açıklamada satışa çıkardığı marullara alıcı bulamadığını söyledi.

Kendisinin pamuk üretici olduğunu aktaran Günal, alternatif ürün arayışı içerisinde marul ekme kararı aldığını ve 15 bin lira masraf yaptığını vurgulayarak, şu bilgileri aktardı:

"Fiyat verenler oldu, ancak verilen fiyatlar masrafını dahi kurtarmıyor. Çok düşük fiyatlara vereceğime hiç olmazsa gübre olur diye tarlayı sürmeye karar verdim.Sebze işi acayip bir iş. Piyasada az olduğu zaman fiyat yapıyor, çok oldu mu masrafını kurtarmayacak şekilde fiyat veriliyor.”

Tezgahlarda marulun yaklaşık 4 liraya satıldığına dikkati çeken Günal, şunları kaydetti:

"Tarladan, tezgahlara gelene kadar masraflar çok, aracılar da çok para kazanıyor. Ancak asıl üreticinin malı yok pahasına gidiyor. Enflasyon rakamları söz konusu olurken, pazardaki fiyatlar söyleniyor, sanki suçlusu üreticiymiş gibi. Aradaki fark büyük, devlet bunu ayarlamalı. Markette marul 3 buçuk lira iken, ben marulumu 50 kuruşa satamıyorum. Hatta 40 kuruşa indirdim, yine satamadım."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.