Aydın

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

19:46 13 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Aydın'da, "15 Temmuz Milletin Zaferi ve Şehitleri Anma" programı düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolasıyla Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Konferans Salonu'nda üniversite ve Aydın Valiliği organizasyonuyla "15 Temmuz Milletin Zaferi ve Şehitleri Anma" programı düzenlendi.

Programda konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, dünyanın bir çok ülkesinde darbelerin olduğunu fakat FETÖ'nün hain darbe girişiminin benzerinin dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığını söyledi.

FETÖ'nün milletin evlatlarını belirli süreçten geçirdikten sonra robotlaştırdığını vurgulayan Vali Köşger, bu insanları daha sonra silahlandırıp Türk halkına silah doğrultacak duruma getirdiğini belirtti.

Köşger, "Ülkeyi etnik ve mezhep ayrıcalıkla bölemedikleri zaman içimizdenmiş gibi bir unsuru devreye sokarak ülkenin başına çok büyük bir gaye açma girişiminde bulundular. Ama şunu hesap etmemişlerdir. Bu millet çok enteresan bir millettir. Tarihin kırılma noktalarında yiğitçe durmayı bilen ve aslanca durmayı bilen, bütün oyunları bozmayı bilen ve gerektiği noktada canını verip vatanına, bayrağına sahip çıkan bir millettir." ifadelerini kullandı.

Hain FETÖ'nün, Türk milletinin gücünü ve cesaretini hesap edemediğine dikkati çeken Köşger, şunları kaydetti:

"Onların bir tuzağı varsa Allah’ın da hepsinin üzerinde bir tuzağı vardı. Bu milleti o gün tüm dünyanın ezilen güçlerine rol model olacak şekilde dünyanın önünde yiğitçe duruşu gerçekleştirdi. Bu millet tankla, topla, helikopterle üzerine gelen bir güruhu çıplak bedeniyle durdurmayı bildi. Bu millet bütün emperyalistlere bir kere daha ders verdi ve tüm dünya tarihine de adını bir kere daha altın harflerle yazdı."

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan ise, FETÖ'ye "İslami örgüt" gibi davranılmasının İslam dinine yapılacak en büyük hakaretlerden biri olacağını ifade ederek, "Bu örgüt, bana göre Türkiye içerisindeki PKK, DEAŞ, KCK olmak üzere hepsine bilgi akıtan bir ana kaynaktır. Biz ana kaynağı yakaladık. Bu yüzden bas bas bağırıyorlar. Bu yüzden hiç kimseyi bize iade etmiyorlar." diye konuştu.

Doktora tezini "terörizm" üzerine yaptığını ve FETÖ'yü haşhaşilere benzettiğini ifade eden Aydın İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ da, "FETÖ’nün yaptığı sadece kanlı darbe girişimi değildir. Kumpasla birilerini enterne etme veya sınav sorularını çalma, bir yerde devlet kadrosu noktasında kadrolaşıp kendilerinden olmayanları bir şekilde kurdukları kumpaslarla bertaraf etme ve oralarda kılcal damar olarak nitelendiren yerleri ele geçirip örgütlenmelerini soluksuz ve aralıksız bir şekilde devam ettirdiklerini gördük." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektör Bircan'ın moderatörlüğünde akademisyenlerin katılımıyla "15 Temmuz Milletin Zaferi" paneli yapıldı.

Programa, Aydın Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Parım, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Şen, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve akademisyenler katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.