Aydın

"Benim için en büyük tatil koşmak"

10:22 02 Eylül 2017
"Benim için en büyük tatil koşmak"

Aydın'da "matematiği sporla sevdiren hoca" olarak bilinen ve katıldığı birçok ulusal maratonda derecesi bulunan sınıf öğretmeni Ayşegül Yılmaz, Vodafone 39. İstanbul Maratonu'na hazırlanıyor.

İncirliova ilçesi Erbeyli İlkokulunda görev yapan 40 yaşındaki 2 çocuk annesi Ayşegül Yılmaz, 30 yaşından itibaren babasıyla düzenli yaptığı koşuları, 2016 Nisan ayında babasını kaybetmesinin ardından babasının çok istediği maraton koşularına katılarak önemli dereceler elde etti.

Okul döneminde bir yandan öğrencileriyle ilgilenen bir yandan da koşulara katılan Yılmaz, geçen yıl ekim ayında Çeşme Yarı Maraton koşusunda yaş grubunda ikinci, 29 Ekim Dalyan Caretta Run Yarı Maraton genel klasmanı, 2016 Vodafone 38. İstanbul Maratonu yaş grubu ile bu yıl Adana Kurtuluş Yarı Maratonda yaş grubunda birinci, son olarak Şehit Fethi Sekin Yol Koşusunda ise yaş grubunda ikinci oldu.

Bu yıl kasım ayında yapılacak Vodafone 39. İstanbul Maratonu hazırlanan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda her gün antrenman yaptığını söyledi.

Babasının en büyük hayalinin kendisini koşarken görmek olduğuna anlatan Yılmaz, babasının Haliç Yarı Maratonuna katıldıktan 2 gün sonra kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini, koştuğu her maratonda babasının bir yerlerde kendisini izlediğini hissettiğini kaydetti.

Yılmaz, tatilde de koştuğu için çevresindekilerce şaşkınlıkla karşılandığını, görenlerin "Zaten çok zayıfsın neden koşuyorsun" gibi ifadeler kullandığını dile getirdi.

Ömrü yettiğince koşmaya devam edeceğini aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu benim için en güzel tatil. Benim için tatil saatlerce yatıp uyumak değil. Benim için en büyük tatil, koşmak. Beş yıldızlı otele gitmek yerine bu şekilde spor yaparak tatil yapmayı tercih ederim. Koşarken kendimi çok mutlu hissediyorum. Hem daha huzurlu hem de daha sağlıklı olduğuma inanıyorum. Kendimi özgür hissediyorum. Koşu kendinle kaldığınız bir spor. Koşmak bana ayrı bir zevk ve mutluluk veriyor. Doğayla bütünleşiyorsunuz. Koşarken ölsem üzülmem herhalde. Çünkü çok seviyorum. Aynı tiyatro sanatçıları gibi."

Yılmaz, 12 Kasım'da koşacağı Vodafone 39. İstanbul Maratonu'nda, sponsor bulduğu takdirde alacağı ücreti okulunun spor salonunun yapılması için harcayacağını ifade etti.

Matematik derslerini spor yaparak anlattığı için çevresinde "Matematiği sporla sevdiren hoca" olarak bilindiğini anımsatan Yılmaz, "Benim koşu dünyama velilerim de ilgi göstermeye başladılar. Hatta velilerimden biri okul döneminde her gün sabah bıldırcın yumurtası getiriyor. ‘Sen bu bıldırcın yumurtasını iç, daha başarılı olacaksın’ diyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.