Aydın

SÖKEV'in yaptığı bina ADÜ'ye devredildi

21:20 27 Eylül 2017
SÖKEV'in yaptığı bina ADÜ'ye devredildi

Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Eğitim Vakfı (SÖKEV) tarafından yapılan ve Adnan Menderes Üniversitesine (ADÜ) devredilen Mimarlık ve Tasarım Fakültesi binasını ziyaret etti.

SÖKEV Başkanı ve Söke Kaymakamı Kurtbeyoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapımı vakıf tarafından gerçekleştirilen binanın resmen üniversiteye devrettiklerini söyledi.

Kurtbeyoğlu, vakıf olarak üniversiteye desteklerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Neval Genç ise İşletme Fakültesi'nde öğrenci sayısının 2 bine ulaştığını dile getirdi.

Bu dönem yaklaşık 600 öğrencinin kayıt yaptırdığını aktaran Genç, "Yer sıkıntımız vardı. Yeni 600 öğrencimizi yeni binada eğitime başlattık. Şu anda bina İşletme Fakültesinin ek binası olarak faaliyete başladı. Peyzaj Mimarlığı Bölümünün bu yıl kataloğa girmesini bekliyorduk, bürokratik meselelerden dolayı yetişmediği için girmedi. İnşallah önümüzdeki eylülde bu iki bölümle beraber Söke Mimarlık ve Tasarım Fakültesi faaliyete geçecek. Böylelikle bir yandan binayı aktif hale getirip, önümüzdeki döneme de hazırlayacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri derslikleri gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.