Aydın

Askeri kamyonu mutfağa çevirdiler

11:03 09 Ekim 2017
Askeri kamyonu mutfağa çevirdiler

FERDİ UZUN - Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörü Emrah Köksal Zengin ve bir arkadaşı, 20 bin liraya aldıkları askeri kamyona 150 bin lira harcayarak yemek kamyonuna dönüştürdü.

Emrah Köksal Zengin ve turizmci arkadaşı Ümit Bahadır, Kuşadası'nda yol kenarında üzerinde satılık yazan 1973 model Mercedes çift kabinli ünimogu görünce araçla ilgilenmeye başladı.

Kamyonu alarak hobi amaçlı modifiye etmeyi hayal eden iki arkadaş, daha sonra kendi meslekleriyle de ilişki kurarak aracı bir lezzet kamyonuna dönüştürmeye karar verdi.

Zengin ve Bahadır, logosunda kendi fotoğraflarının bulunduğu ve "Kaptan Gastro" adını verdikleri araca 150 bin lira harcayarak farklı bir görünüme kavuşturdu.

Kamyonun birçok parçasını değiştiren ve içine tam donanımlı bir mutfak kuran iki arkadaş, tüm yemeklerin yapılabildiği kamyonla ülke genelinde tura çıktı.

Kamyonda gıda satışının yasal olarak mümkün olmaması nedeniyle ancak festivallere katılabilen ikili, kısa sürede vatandaşların ilgi odağı oldu.

Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin nostaljik araç tutkunu olduğunu, kamyonu görünce de dayanamadığını anlattı.

Aracın jandarma tarafından ihaleyle satıldığını ifade eden Zengin, "Bir ağabeyimiz de bunu alıyor, bir müddet kullanıp satılığa çıkarıyor. Yani operasyon geçmişi olan bir araç. Aşçılık, eski araba, nostalji… Böyle bir anda kafamızda ışık yandı ve kamyonun modifiyesiyle uğraşmaya başladık. 6 ay uğraştık." diye konuştu.

Araca büyük ilgi gösterildiğini vurgulayan Zengin, "Trafikte korna çalıp el sallıyorlar. Özellikle fotoğraf çektiren çok fazla insan var. İnanın her fotoğraf çektirenden 1 lira alsaydık aracın masrafını çoktan çıkarmıştık. Şakası bir yana ilgi ve alakanın çok olması bizleri de mutlu ediyor." dedi.

Zengin, yemek kamyonu kültürünün özellikle ABD'de çok fazla olduğunu aktararak, orada şehir merkezlerinde de yemek satışlarının yapıldığını fakat Türkiye'de bu konuda gerekli yasal düzenlemenin olmamasından dolayı şimdilik kent merkezlerinde satış gerçekleştiremediklerini dile getirdi.

Bu tip kamyonlarda farkı lezzetlerin yapıldığını belirten Zengin, yasal düzenleme yapılması durumunda Türkiye gastronomisi açısından da önemli bir adım olacağını ifade etti.

Zengin, gelecekte kamyonuyla sadece ülke genelini değil yurt dışında da lezzet turları düzenlemeyi hedeflediğini kaydetti.

Turizmci olduğunu ve son 2 yıldır aşçılıkla ilgilendiğinine dikkati çeken Bahadır da "O kadar çok emek harcadık ki inanın ben 6 ay boyunca her gün bu aracın yapıldığı atölyeye gittim geldim. Bizim için çok iyi oldu. Çünkü hayallerimize ulaştık." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.