Aydın

"Yüzde yüz milli düşünce yüzde yüz yerli üretim" konulu konferans

20:16 27 Ekim 2017
"Yüzde yüz milli düşünce yüzde yüz yerli üretim" konulu konferans

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu tarafından Adnan Menderes Üniversitesinde "Yüzde yüz milli düşünce yüzde yüz yerli üretim" konulu konferans düzenlendi.

Konferansın konuşmacılarından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülay Samancı, 2002 yılından bu yana savunma sanayisinde ciddi atılımların yapıldığını belirtti.

Samancı, Türkiye'nin dışa bağımlı bir ülke olmadığını ve Ar-Ge çalışmalarına ciddi yatırımlarını ifade ederek, "İnsansız hava araçlarını kendimiz üreteceğiz. Bu konuda dışa bağımlılığı azaltmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan da FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Türk milletinin destan yazdığını belirterek, "Bu süreçten sonra biz birşeyler üretmeye başladık. Bu süreç bizim miladımız oldu. Millileşmenin başlangıcı oldu. Ağ gibi örülen bu örgütü de çökertmiş olduk. Biz de üniversite olarak, öğrencilerimiz olarak çılgın projeler yapmak zorundayız." dedi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfedarasyonu Başkanı Bilal Okudan ise konferansta sektörel ithalat ve ihracat konularıyla ilgili sunum gerçekleştirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.