Aydın

Şehit eşlerini ve çocuklarını andılar

14:08 02 Kasım 2017
Şehit eşlerini ve çocuklarını andılar

Aydın'da şehit yakınları, "Şehitlere Vefa" programında bir araya geldi.

Ahmet Şerife Sanlı Ortaokulu'ndaki programa, trafik kazasında şehit düşen Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Şırnak'ta şehit olan öğretmen Şenol Akar, İzmir'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen trafik polisi Fethi Sekin, 15 Temmuz darbe girişiminde Muğla'nın Marmaris ilçesinde şehit olan Nedip Cengiz Eker, Mardin'de şehit düşen er Orkun Alp Arslan ile Diyarbakır'da şehit olan Uzman Çavuş Tolga Sağlam'ın yakınları katıldı.

Programda, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehit Ömer Halisdemir için yazılan "30 Kuş" şiirinin okunması sırasında katılımcılar gözyaşı döktü. Şehitlerin eş ve anneleri, birbirlerini teselli etti.

Öğrenciler, tişörtlerinde fotoğrafları bulunan şehitlerin öz geçmişini gözyaşlarıyla okudu.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, yaptığı konuşmada, vatan için canlarını feda eden şehitleri asla unutmayacaklarını dile getirdi.

Okul Müdürü Özcan Kardeş ise şehitlerin yakınlarını okullarında ağırlamaktan gurur duyduklarını belirterek, "Binlerce şehidin sarsılmaz imanları ve eşsiz cesaretleriyle bizlere bıraktığı bu hatırayı okul olarak yıl boyunca yapacağımız etkinliklerde anacağız." dedi.

Şehit eşi Cansu Sağlam da eşini Sur'da bir okul operasyonunda kaybettiğini anlatarak, "Ülkemize huzurlu günlerin geleceğine inanıyorum. Bizim acılarımız bitmeyecek ama gelecek nesillerin daha güzel yerde yaşayacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, okul girişinde şehit fotoğraflarının yer aldığı "Şehitler Köşesi"sinin açılışı yapıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.