Aydın

"Beyaz İhtilal'den Sessiz Devrim'e"

16:46 07 Ocak 2018
"Beyaz İhtilal'den Sessiz Devrim'e"

Adnan Menderes Demokrasi Platformu tarafından "Beyaz İhtilal'den Sessiz Devrim'e" konulu konferans düzenlendi.

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği Genel Başkanı Şebnem Bursalı, Nazilli Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen konferansta, Adnan Menderes'in başbakanlık dönemini anlattı.

Demokrat Parti'nin 1950 seçimlerinde CHP'nin 27 yıllık tek parti iktidarını yıkmasının "Beyaz İhtilal" olarak anıldığını hatırlatan Bursalı, Beyaz İhtilal'in Türk, Kürt, Alevi, Sünni herkesçe bir bayram olarak kutlandığını ifade etti.

Bursalı, hizmete susamış Anadolu insanının yol, baraj, elektrik, su ve fabrikayla o dönemde buluştuğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Köylüye, devlet dairelerinin açıldığı, köylünün hor görülmediği dönemdir Beyaz İhtilal. 1950-1960 yılları arasında bir tek bir Kürt isyanı yoktur. Bir tek faili meçhul cinayet işlenmemiştir. O dönemde devlet ve millet barış içerisinde yaşadı."

Bu dönemin 1960 darbesiyle son bulduğunu ve bu darbeden sonra hizmetlerin aksadığını anlatarak, Turgut Özal'ın 1983 yılında başbakan olmasıyla ise "Sessiz Devrim" gerçekleştiğini bu dönemde yeniden pek çok yatırımın yapılmaya başlandığını söyledi.

Konferansı, AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Ertürk, Adnan Menderes Demokrasi Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Şerif Bayındır ile çok sayıda kişi takip etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.