Aydın

Müslüman olan Japon damada Türk düğünü!

08:01 01 Şubat 2018 6 Yorum Var
Müslüman olan Japon damada Türk düğünü!

Müslüman olduktan sonra "Mustafa" adını alan Japon damat, Türk örf ve adetlerine uygun törenle dünya evine girdi...

Japonya'da Türkçe ders veren Cevriye Ayşegül (27), 2 yıl önce ders vermeye başladığı deniz polisi Takuhiro İto (32) ile arkadaş oldu.

İkilinin, arkadaşlıklarını geliştirip evlilik kararı alması üzerine Takuhiro, geçen yıl Müslüman oldu. Adını "Mustafa" olarak değiştiren Takuhiro, daha sonra Cevriye Ayşegül ile resmi nikah kıydı.

 

 

AA'nın haberine göre, Aydın'da bir salonda düzenlenen düğün merasiminde yöresel kıyafetler giyen Japon damat Zeybek oynadı. Renkli görüntülerin oluştuğu düğünde davetliler, damadın Zeybek performansını fotoğrafladı.

Gazetecilere açıklama yapan Cevriye Ayşegül, düğünün beklediğinden daha güzel geçtiğini belirterek, "Ben orada Türkçe dersleri veriyordum. Eşim de derslere geliyordu, orada tanıştık. Sonra arkadaş olduk. En sonunda da evlendik. Ailelerimiz ve biz çok mutluyuz." dedi.

Japon damat da Cevriye ile evlenme konusunda doğru kararı verdiğini bugün bir kez daha anladığına dile getirerek, "Çok ama çok mutluyum. İlk kez oynadım, çok heyecanlandım. Çok güzel ve eğlenceliydi. Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Çok nazik insanlar." diye konuştu.

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • Xlm 6 yıl önce Şikayet Et
    Kız sanki kapağı sağlam yere attım diye avagiden avlanır aşk felan değil maddiyet bencc
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Ksy 6 yıl önce Şikayet Et
    Karışık işler fazla yurumez
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • iman 6 yıl önce Şikayet Et
    Bedevîler “İman ettik” dediler. De ki: “İman etmediniz. “Fakat boyun eğdik” deyin. Henüz iman kalplerinize girmedi. Eğer Allah’a ve Peygamberine itaat ederseniz, yaptıklarınızdan hiçbir şeyi eksiltmez. Allah, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”
    Cevapla
  • Ali Samet 6 yıl önce Şikayet Et
    Haremlik selamlık yapın deyince bize gerici diyen bizim kalbimiz temiz diyen tipler sonra aynı dizide filimde okulda tanışıp evleniyorlar!? Hani kalbiniz temizdi? Hani kötü düşünmezdiniz? Allah'ım bu çifte mutluluk versin onlar için demiyorum ama bilin Allah'ın kanunları ne kadar gerekli
    Cevapla
  • AbdullahSaid 6 yıl önce Şikayet Et
    Aman ne kadar da adetlerine bağlı bir düğün töreni olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.