Aydın

CHP'li Tezcan'a yönelik silahlı saldırı davası

12:02 02 Şubat 2018
CHP'li Tezcan'a yönelik silahlı saldırı davası

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'ın Aydın'da silahla yaralanmasına ilişkin 3 sanığın yargılandığı davanın duruşması görüldü.

Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar A.S, F.Y. ve İ.T. ile taraf avukatları katıldı.

Tezcan ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme Başkanı Cemalettin Bacak, sanık avukatlarına, Tezcan'ın yaralanmasına ilişkin hazırlanan adli tıp raporu hakkında düşüncelerini sordu.

Sanık avukatları, raporu yeteri kadar inceleyemediklerini belirterek, bu konuda ek süre talep etti.

Tezcan'ın avukatı da rapor hakkında şu anda görüş bildirmeyeceğini söyledi.

Mahkeme Başkanı, adli tıp raporuna ilişkin ek süre talebini yerinde buldu ve duruşmayı 11 Mayıs'a erteledi.

- Olay

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın Aydın'da bir restoranda 29 Ekim 2016'da parti üyeleriyle yemekte bir araya geldiği sırada silahla yaralanmasına ilişkin, zanlı A.S. Kuşadası ilçesinde yakalanmıştı. Zanlının arkadaşı F.Y. teslim olmuş, soruşturma kapsamında da İ.T. de gözaltına alınmıştı.

A.S, 2 Kasım'da tutuklanmış, diğer zanlılar ise serbest bırakılmıştı. A.S, 12 Mayıs 2017'de adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca saldırıya ilişkin hazırlanan 13 sayfalık iddianamede, A.S. hakkında "silahla hayati tehlike geçirecek şekilde yaralama ve zincirleme tehdit" suçundan 5 ila 15 yıl hapis cezası istendi.

Soruşturma kapsamında F.Y. hakkında "suç delillerini gizleme ve yok etme, İ.T. için ise "suçluyu kayırma" suçlarında çeşitli oranlarda hapis cezası talep edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.