Aydın

Aydın'da 2. Abdülhamid paneli ve fotoğraf sergisi

18:00 20 Şubat 2018
Aydın'da 2. Abdülhamid paneli ve fotoğraf sergisi

Aydın'da "Çağını aşan Sultan 2. Abdülhamid Han" paneli ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle Yıldız Sarayı Vakfı tarafından organize edilen panel ve fotoğraf sergisi, Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda yapıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Yıldız Sarayı Müze Müdürü Ali İlker Tepeköy, YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Arı ve Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin panele konuşmacı olarak katıldı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, açılış konuşmasında tarihin bir milletin sadece mazisinin değil, istikbalinin de pusulası olduğunu söyledi.

Abdülhamid Han'ın kendi dönemine damgasını vuran biri olduğunu vurgulayan Köşger, "Abdülhamid Han, ne yazık ki ülkemizde uzun yıllar görmezden gelinmiş, ihmal edilmiş, hatta karalanmaya çalışılmıştır. Sultan 2. Abdülhamid, Türk düşünce hayatını esir almış katı ideolojik kutuplaşmanın en büyük mağdurlarından biridir. Batılıların hasta adam olarak ilan ettikleri Osmanlı'yı diri diri gömme niyetlerine karşı Abdülhamid Han'ın nice ince ittifaklarla örülü mücadelesi gerçekten takdire şayandır." diye konuştu.

Yıldız Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Zeynep Karahan Uslu ise "Sultan 2. Abdülhamid Han devlet adamlığıyla, liderliğiyle Osmanlı'nın çöküşünü tek başına erteleyebilen büyük lider. Kız çocuklarının eğitim hamlesine de öncülük edişiyle de karşımızdadır. Tarihimizde bir kadına paşa unvanı veren, Emine Paşa'ya 'paşa' unvanı veren, bu eşitlikçi bakışını gösterebilen ilk padişahımızdır. Olağanüstü bir örnektir hepimiz için." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Köşger, panelistlere plaket verdi.

Panele, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Prof. Dr. Rektörü Cavit Bircan, İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, ilçe kaymakamları ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.