Aydın

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

15:38 23 Nisan 2018
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Aydın'ın ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, törenlerle kutlandı.

Didim ilçesindeki tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Akdemir’in çelenk sunmasıyla başladı.

Didim Atatürk Stadı’nda devam eden törende konuşan Akdemir, “Milli iradenin ve milli egemenliğin temel dayanağı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yılını milletçe birlik, beraberlik, huzur ve güven içerisinde kutlamaktayız." dedi.

Program, ilkokul öğrencilerinin dans ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

Etkinliğe, Didim Kaymakamı Mehmet Türköz, İlçe Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürkan Kabakçı da katılım gösterdi.

- Germencik

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Çiftçi tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

Tören, Şehir Stadyumu'nda yapılan etkinliklerle devam etti.

Etkinlikte öğrenciler, halk oyunu gösterisi yaptı.

- Kuşadası

Atatürk Kent Meydanı'ndaki tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı törene, Kaymakam Muammer Aksoy ve Belediye Başkanı Özer Kayalı da katılım gösterdi.

- Söke

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Burada konuşma yapan Yapıcı, "23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden birinci büyük millet meclisinin açıldığı ve Türk halkının var olma, yok olma savaşı içinde egemenliğini ilan ettiği gündür." dedi.

Törene İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Söke Garnizon Komutan Vekili Albay Hasan İhsan Kızğınçelik ve Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran da katıldı.








YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.