Aydın

Çocuklar, LÖSEV için sahneye çıktı

17:43 08 Haziran 2018
Çocuklar, LÖSEV için sahneye çıktı

Kuşadası ilçesinde yaşları 9 ile 12 arasında değişen çocuklar, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) yararına tiyatro oyununda oynadı.

İlçede yaşayan 9 yaşında Sinem Özçelik'in LÖSEV yararına tiyatro oyunu sergilemek istemesi üzerine Günaydın Sanat Akademisi Tiyatro Topluluğu harekete geçti.

Oyunun yazılmasının ardından sahneye çıkan yaşları 9 ile 12 arasında değişen çocuklar, yardıma muhtaç insanlara yardıma koşanların anlatıldığı bir oyunu sahneledi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Özçelik, böyle anlamlı bir tiyatro oyununu sahneledikleri için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Tiyatro Topluluğu yetkilisi Gülfem Semerci ise "Proje karşısında duyarsız kalmak olanaksızdı. Çünkü çocuklarımızın sosyal sorumluluk olarak bu tür bir fikir düşünüp hayata geçirmek istemesi benim için çok gurur verici bir konuydu. Ben de elimden geldiğince organizasyonu hazırladık. İnşallah ülkemizde bu tür yardımlar çığ gibi büyüyerek devam eder." dedi.

Tiyatro oyununu projesinde yer alan ve daha önce lösemi tedavisi gören İdil Eti de çok duygulandığını söyledi.

Oyunda lösemi hastası bir kız çocuğunu canlandıran Kayra Maya Marmaris de "Lösemi çocukların ne kadar çok zorluklar geçirdiğini ve kötü duygular yaşadığını anladım. Arkadaşları tarafından dışlanana bir lösemi hastasının nasıl bir üzüntü içerisinde olduğunu tiyatro oyununda öğrendim." diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.