Aydın

Türkiye sandık başında

14:38 24 Haziran 2018
Türkiye sandık başında

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi'nde oyunu kullandı.

Efeler ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu'nda oyunu kullanan Köşger, oy kullanacağı salonun önünde eşi Fatma Köşger ile sıra bekledi.

Oy kullanma işleminin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Köşger, seçimin Aydın'da demokratik şölen havasında geçtiğini belirtti.

İl genelinde oylama sürecinin devam ettiğini aktaran Köşger, "İnşallah akşam 17.00’ye kadar bu süreç devam edecek. Daha sonra milletimizin sandığa yansıttığı irade, objektif bir şekilde, en güzel şekilde değerlendirilerek, akşam saatlerinde halkımızın iradesi ortaya çıkmış olacak. Bu sürecin demokratik bir olgunluk içerisinde sonuna kadar devam etmesini temenni ediyorum." dedi.

Kentte seçime katılımın oldukça yüksek olacağını kaydeden Köşger, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu ana kadar aldığım bilgiler doğrultusunda, vatandaşın yoğun olarak katılım gösterdiğini gözlemliyoruz. Türk milletinin demokrasiyi ne kadar özümsediğini gösteren bir şey bu. Vatandaşımız, iradesine, demokrasiye sahip çıkarak gidip oyunu kullanıyor. Bizden önce demokrasiye geçmiş birçok dünya ülkesinde görülmeyen bir şey bu. Buna sahip çıkmak ve daha ileriye taşımak lazım."

AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da eşi Nilay Savaş'la birlikte Sosyal Bilimler Lisesi'nde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise Koçarlı ilçesi Çakırbeyli Mahallesi'nde oy kullandı.

Öte yandan il genelinde seçim güvenliği için 2 bin 800 polis ve 322 devriye ekibi ile 787 jandarma personelinin görevlendirildiği belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.