Aydın

Halk Sağlığı Haftası

21:47 04 Eylül 2018
Halk Sağlığı Haftası

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Halk Sağlığı Haftası kapsamında kentte etkinlik düzenlendi.

Aydın Kent Meydanı'nda düzenlenen etkinlik kapsamında kurulan stantlarda vatandaşlar sağlıklı yaşam hakkında bilgilendirildi.

Etkinliğe katılan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, diş sağlığı, nikotin testi, tansiyon ölçümü, boy, kilo gibi testlerin yapıldığı stantları gezdi.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Köşger, Türkiye'nin sağlık alanında dünyanın öncü ülkelerinden biri olduğunu belirtti.

Tedavide erken teşhisin önemine dikkati çeken Köşger, "Doğum öncesinden başlayarak ileri ki yaşlara kadar neler yapılması gerektiği konusunda aşama aşama anlatan programlar var. Erken teşhise yönelik taramalar var. Aydın kanser teşhisi ve tedavisi konusunda ekipman bakımında bölgede önemli bir konuma sahip." dedi.

Aydın İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz da "Sağlık İl Müdürlüğü olarak 15-49 yaş kadın izlemleri, evlilik öncesi danışmanlık, gebe bilgilendirme sınıfı, doğum öncesi ve lohusalık dönemi izlemleri, sezaryen oranının azaltılması ve normal doğumun teşviki programları, gebelik ve süt verme döneminde D vitamini desteği ile kadın sağlığı çalışmaları, bebek ve çocuklarımıza yönelik yenidoğan işitme tarama programı kapsamında aşılama faaliyetleri ile koruyucu sağlık hizmetlerimiz sürüyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.