Aydın

Aydın'da Tarla Günü etkinliği

18:24 09 Ekim 2018
Aydın'da Tarla Günü etkinliği

Aydın'ın Söke ilçesinde GÜBRETAŞ tarafından Tarla Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Pamuk tarımında ürün randımanı ve verimliliğini arttırmak amacıyla GÜBRETAŞ tarafından bir çiftçinin tarlasında "Tarla Günü" etkinliği düzenlendi.

Pamuğa özel geliştirilen "13.24.12" taban gübresinin uygulandığı Mustafa Ali Öz isimli çiftçinin tarlasında gerçekleştirilen etkinliğe, Söke Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ile GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Metin Özyürek de katıldı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Özyürek, GÜBRETAŞ'ın Türkiye genelinde farklı tarımsal ürünler için yürüttüğü model tarla ve bahçe uygulamalarında optimum gübre kullanımına dikkat ettiğini söyledi.

Mustafa Ali Öz'ün pamuk tarlasında uygulanan yönteme ilişkin de bilgiler veren Özyürek, şöyle konuştu:

"Bu tarla için oluşturulan bitki besleme programı ile toprak yapısı bozuk olmasına rağmen bu yılki bölge ortalamasının en az yüzde 30'un üzerinde verim elde ettik. Bu yıl diğer bölgelerde yaptığımız çalışmalarda da başarılı sonuçlara ulaşmıştık. Geçtiğimiz aylardaki hasatlarda fındıkta Türkiye ortalamasının yaklaşık 4 katı ve çeltikte yüzde 20 fazlası verimlere ulaştık. Yaklaşık aynı emek ve hatta daha az girdi maliyetiyle daha kaliteli ve verimli tarımsal üretim elde edilmesi sayesinde, üreticilerimizin kazançları da yükselmiş oluyor. Bu ülke tarımı açısından umut verici."

Öz ise GÜBRETAŞ'ın ziraat mühendislerinin verdiği programa uygun şekilde tarlasında gübreleme yapıldığını vurgulayarak bunun sonucunda pamuğun veriminin yükseldiğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.