Aydın

"İstihdamımız geçen yılın aynı dönemine göre 850 bin kişi arttı"

15:56 18 Ekim 2018
"İstihdamımız geçen yılın aynı dönemine göre 850 bin kişi arttı"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında birçok vatandaşı iş sahibi yaptıklarını belirterek, "İstihdamımız geçen yılın aynı dönemine göre 850 bin kişi arttı. İşsiz sayısı ise 201 bin kişi azaldı." dedi.

Çeşitli programlara katılmak için Aydın'a gelen Bakan Selçuk, Aydın Valiliğini ziyaretinin ardından AK Parti Aydın İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Selçuk, memleketinde bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu anlatarak, Türkiye'nin kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla büyük bir ülke olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde haklı mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Hiçbir ayrım yapmadan 81 milyonu kardeş bildiklerini vurgulayan Selçuk, ayrıştıran değil birleştiren olmayı hedeflediklerini, gönül koyan değil gönülleri inşa etmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Partisinin 16 yıllık iktidarında teröre ve vesayet odaklarına karşı Türk milletiyle birlikte mücadele ettiğinin altını çizen Selçuk, şöyle konuştu:

"Şimdi ekonomik manipülasyonlara karşı da milletimiz yanımızda olmaya devam edecek. Milletimizden aldığımız bu destekle kritik süreçlerin hepsinin üzerinden başarıyla geçeceğiz. Çalışmaktan, üretmekten, sosyal adaleti tesis etmekten asla geri durmadık, durmayacağız. İstihdamı teşvik eden politikalarımız, aile ve sosyal hizmetlere yönelik kurumsal çalışmalarımızı yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Şehrimizin ve ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınması için milletimizin refah seviyesini arttırmak için hep beraber çalışacağız. Biz her türlü engellemelere rağmen ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeyi azmettik."

Bakan Selçuk, AK Parti'nin milletin partisi olduğuna dikkati çekerek, "AK Parti, sadece bu milletin değil mazlum coğrafyanın umudu. Üzerimizdeki bu ağır sorumlulukla bu umudu ve duayı yaşatmaya devam edeceğiz. Gönül coğrafyamızda yaşayan mazlum halka umut olmaya devam edeceğiz. Asya'ya, Afrika'ya, Suriye'ye, Filistin'e, Bosna'ya Myanmar'a umut olacağız. Dünya beşten büyüktür diyerek mazlumların gür sesi olmaya devam edeceğiz. AK Parti dünyadaki haksızlığa karşı sesini yükseltmeye devam edecek. Çünkü AK Parti adı üstünde adaletin ve kalkınmanın partisidir." değerlendirmesini yaptı.

- "İstihdam arttı, işsiz sayısı azaldı"

Türkiye'nin 2017 yılında 8 milyar doları aşan yardımla dünyada ilk sırada yer aldığına işaret eden Selçuk, "Bu hepimiz için gurur vesiledir. 513 bin kişiye yaşlı ve engelli vatandaşımıza evde bakım desteği sağlamaktayız. 112 bin çocuğumuza, sosyal eğitim destek programımızla aile yanında ekonomik destek sağlıyoruz. Ayrıca istihdam ve üretimi desteklemeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Milli İstihdam Seferberliği'ni anımsatan Bakan Selçuk, "Milli İstihdam Seferberliği kapsamında birçok vatandaşımızı iş sahibi yaptık. İstihdamımız geçen yılın aynı dönemine göre 850 bin kişi arttı. İşsiz sayısı ise 201 bin kişi azaldı. Artı 2 sloganıyla başlattığımız seferberliğimizin ikinci kısmı da tüm hızıyla sürmektedir." dedi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.