Aydın

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

16:34 27 Ekim 2018
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Köşger, mesajında, milli birliğin kaynağı olan cumhuriyetin ilanının 95. yıl dönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içerisinde olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin, çalışmanın, kararlılığın, azmin, birlik olmanın, yeniden doğmanın tarihi olduğunu aktaran Köşger, şunları kaydetti:

"Şüphesizki cumhuriyet, insan onuruna ve yaradılışına en yakışan bir rejim. Farklı kültür, inanç ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığıdır. Onu ideal yapan milli iradeye esas alması, başka hiçbir güce dayanmamasıdır. Cumhuriyet bir değerler bütünüdür. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan, birinci sınıf vatandaş olarak gören, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kavrayan bir yönetim biçimidir.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan cumhuriyetin, geride kalan 95 yılı tam olarak bir uygarlık öyküsüdür. Büyük önderin gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesini aşma hedefinin, ekonomik gelişmenin Anadolu'nun her bölgesine yayılması, hukukta evrensel değerlere ulaşılması ve hukukun üstünlüğünün hakim kılınması, insan hakları ve örgütlenme hakkının en üst düzeyde kullanılması ve kişi özgürlüğüne dayalı çoğulcu demokrasinin uygulanması şeklinde gerçekleştiğini hep birlikte görmekte ve yaşamaktayız."

Görevlerinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını, birliğini ve bütünlüğünü esas almak kaydıyla, küreselleşme sürecini doğru tanımlayıp, konumlarını iyi belirlemek olduğunu ifade eden Köşger, ulusal çıkarların en üst düzeyde korunması, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına dayalı demokrasiyi daha ileri bir seviyeye taşımanın, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgede ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesini aşmanın bilincinde olduklarını belirtti.

Türk milletini tarih sahnesinden silmek için uğraşan iç ve dış şer güçlerine karşı, geçmişten alınan ilhamla, birlik ve beraberlik içinde mücadele etmenin tarihi bir sorumluluk olduğuna dikkati çeken Köşger, mesajında, "Tıpkı Malazgirt'te, 1453 İstanbul Surları önünde, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı'nda ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi milletçe el ele, omuz omuza vererek, düşmanlara haddini bildirmek için bir ve beraber olmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Aydınlı hemşerilerimin bayramını kutluyor, başta cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum." ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.