Aydın

Bir zamanlar makam arabası idi, şimdi köylülerin eli ayağı oldu

11:52 15 Haziran 2020 3 Yorum Var
Bir zamanlar makam arabası idi, şimdi köylülerin eli ayağı oldu

Türkiye’de 1971 yılında üretimine başlanan Murat 124 marka otomobiller yaklaşık yarım asırlık geçmişine rağmen halen kullanılıyor. Bir zamanlar makam otosu olarak kullanılan zamanın efsane otomobiller köylerde katır niyetine kullanılıyor.

Aydın’ın köşk ilçesinde çiftçilik yapan Mustafa Aydın, yaklaşık yarım asırlık aracını hem ulaşımda hem de taşıma işlerinde kullanıyor. Yaşı kendisinden büyük olsa da aracından memnun olduğunu belirten Mustafa Aydın, “Bu araçlar 1971 yılında Türkiye’de yabancı lisansla üretilen ilk otomobil. 1971-1976 arasında 134 bin 867 adet üretilmiş. Halen keyifle kullanıyorum” dedi.

 

YORUMLAR

3 Yorum Var
  • Bektaş Günay 3 yıl önce Şikayet Et
    Murat 124, efsane. Nam-ı Diğer, Hacı Murat. Türkiye'ye geldiğinde satın alanlardan bazıları ilk defa Murat 124 ile hacca gitmişler. Demem o ki hacılığı, ihtiyarlığından değil, Hacca gittiği içindir :)
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne paralar vermişizdir. O zaman yerli araba olsaydı, ekonomimiz şimdi zirve yapardı.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla helal olsun kaç yılları arasında kaç tane üretildiğini bile biliyor :)
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin Modern e$egi.Yolda kaza yapsaniz hakli olsaniz babayi aliyorsunuz.Hep soldan gidiyorlar.En cok zehir atan Modeller..Murat 124´Dogan´$ahin´Reno..Tüf´leri var ama firenleri tutmuyor lambalri yanmiyor veya cok SILIK hic bellin olmuyor.Nasil tüf aliyorlar belli..Bas parayi al Tüfü.Hep yazlik ve kabak lastik ile dola$iyorlar.Bunlar firien yaptiklari zaman sanki karda kayiyorlar durmalari tesadüf..Trafik lambalarinda hep solda duruyorlar...Kesinlikle hepsi yask edilmeli..Türkiye yollarina asla yaki$miyor rezillik..Kazalara sebeb oluyorlar.! Birde utanmadan haber olmu$.!
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.