Aydın

Tarlada çalışırken gelen telefonla hayatının şokunu yaşadı!

09:39 12 Mayıs 2021 12 Yorum Var
Tarlada çalışırken gelen telefonla hayatının şokunu yaşadı!

Aydın'ın Köşk ilçesinde 29 yıl çalışıp emekli olan Süleyman Çapar bankadaki 163 bin TL'lik emekli ikramiyesinin 157 bin lirasını, dolandırıcılara kaptırdı.

Köşk ilçesinin kırsal Başçayır Mahallesi'nde yaşayan evli ve 3 çocuk babası Süleyman Çapar, 29 yıl bir telekomünikasyon şirketinde işçi olarak çalıştıktan sonra bu yıl ocak ayında emekli oldu. Emekli ikramiyesini bankaya yatıran Çapar, sahibi olduğu incir bahçelerinde çiftçilik yapmaya başladı.

28 Nisan günü atlarla incir bahçesinde ağaçların çevresini sürdüğü sırada telefonla arayan kişi, kendisini banka görevlisi olarak tanıttı. Bu kişi, kredi kartı aidatı ile daha önce kullandığı kredilerin dosya masraflarını geriye ödeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Süleyman Çapar, telefondaki kişiye kimlik bilgilerini verip, istedikleri bazı numaraları tuşladı.

Bu şekilde kimlik bilgilerini ele geçirip, telefonunu yönlendiren şüpheliler, Çapar'ın hesabındaki 163 bin liranın 130 bin lirasını bir bankaya 27 bin lirasını da başka bir bankaya havale ederek dolandırdı.

Telefonu kapattıktan sonra şüphelenip, hesabının bulunduğu bankayı arayan Çapar, 157 bin lirasının bilgisi dışında başka hesaplara havale edildiğini öğrenince dolandırıldığını anladı. Hemen hesabını bloke ettiren Çapar, soluğu jandarmada alıp, şikayetçi oldu.

'NEYE UĞRADIĞIMI ŞAŞIRDIM'

Olayın şaşkınlığını üzerinden atamadığını belirten Süleyman Çapar, "Gelen telefonu açtım. Dolandırıcı olduklarını bilmiyordum. Bana, hesabımın bulunduğu bankadan aradıklarını söylediler. Kimlik bilgilerimi sordular, ben de cevapladım. Çok geç kendime gelerek bankamı aradığımda bankadan 'dolandırıldığım' söylendiğimde neye uğradığımı şaşırdım. Hemen hesabımı dondurttum. Böylelikle hesabımdaki kalan 6 bin lirayı kurtardık. Dolandırıcılar nasıl yaptılarsa telefonumu yönlendirme yapmışlar. Şikayetimden sonra jandarmayı benim telefonumdan arayan şüpheli, "Para benim param, Şikayetçi değilim, sizi ilgilendirmez' dedikten sonra, telefon numaralarını kullanılmaz duruma almışlar. Jandarmaya tekrar gittiğimde telefonumun yönlendirildiğini orada öğrendim ve şaşkına döndüm. 29 yıllık birikimin gitti. Adaletten ve yetkililerden yardım bekliyorum. Adaletimize elbette güveniyorum. Benim başıma geldi. Başkalarının başına gelmesin çok kötü bir şey. Yılların birikimi 2 dakikada uçtu gitti. Ekmeğimizi buradan çıkarıyoruz. İnşallah benim bu haykırışım başkalarının dolandırılmamasına vesile olur" dedi

YORUMLAR

12 Yorum Var
  • DERMİŞİM 2 yıl önce Şikayet Et
    peki hangi bankaya kime havale yapılmış belli değil mi herhalde hayalete değil ya hayali dahi olsa o para bir şekilde bir hayali olmayan ele değecek siz parayı takip edin bulun ha böyle olmuyor yanlış biliyorsamda özür
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    geçmiş olsun ama bir adliye çalışanı olarak şunu söylemek isterim, vatandaş uyanık olmasa sorun da olmuyor. örneğin. 12 bin tl değerindeki telefonu sen 4 bin tl ye almak isteyince önce sen adamı dolandırmak istiyorsun. adam da sana salatalık göndererek seni dolandırıyor. ürünü değerinin altında almak bedava almak isteyenler genellikle dolandırılıyor
    Cevapla
  • şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Geç gelen adalet, adalet değildir.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • ademm 2 yıl önce Şikayet Et
    neden hep bariz bir detay ortadayken herkes bunu konuşmuyor?mesela haberde derki 130 bin tl bir bankaya 27 bin başka bankaya havale yapılmış ..1-havale yapılan kişi kayıtlarda bellidir.o kişi yakanabilir.2. paranın gönderildiği bankadan para çekilmeden hesaba bloke koydurabilir.ammaan kim uğraşacak şimdi bunlarla,ben cağalım ben bilmem... ozaman geçmiş olsun.birazda hırsızı suçlayalım ozaman!
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    bu kerizler akillanmaz aga . hicmi simdiye kadar haberlerde duymadin , konu jkomsundan duymadin bu gibi olaylari da telefonda tanimadigin kisiye kimlik bilgilerini banka bilgilerini veriyorsun be cahil saftirik.
    Cevapla
  • NECMİ ERİŞKEN 2 yıl önce Şikayet Et
    Valla bu yüz yılda hala insanlar nasıl aptal oluyorlar anlamış deyilm yazık
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.