Aydın

İlginç olay! 11 yıl önce berbere giden Koray’ın bir daha saçları çıkmadı

14:45 02 Haziran 2022 7 Yorum Var
İlginç olay! 11 yıl önce berbere giden Koray’ın bir daha saçları çıkmadı

Aydın’da 11 yıl önce berbere giden ve bir daha saçları çıkmayan Koray Halil’in hayatı karardı.

Saçı olmadığı için okulunda da ciddi sıkıntı yaşayan Şerife ve Salih Halil çiftinin çocukları Koray Halil, Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne götürüldü. Küçük Koray’dan örnekler alındı. Koray’ın, patoloji raporu doğrultusunda tedavi edilerek yeniden saçlarına kavuşacağı belirtildi. Kuşadası merkez İkiçeşmelik Mahallesi’nde yaşayan 2 çocuk sahibi Şerife ve Salih Halil çifti, Kuşadası Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne başvurarak 13 yaşındaki oğulları Koray Halil’in yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle saçlarının, kaşlarının ve kirpiklerinin döküldüğünü ve bu durumun küçük Koray'ın psikolojisini olumsuz etkilediğini belirterek, yardım talebinde bulundular. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in talimatı üzerine hemen harekete geçen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, küçük Koray'ın tedavisi için İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden randevu aldı.

PATOLOJİ RAPORU DOĞRULTUSUNDA TEDAVİYE BAŞLANACAK

Halil ailesi, Kuşadası Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen araçla İstanbul'a götürüldü. Aileye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanlarından Sosyolog Filiz Çelik de eşlik etti. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Server Serdaroğlu’nun tedavisini üstlendiği Koray Halil’den patolojik örnek alınarak incelenmek amacıyla laboratuvara gönderildi. Prof. Dr. Server Serdaroğlu, 1 ay içerisinde çıkacak patoloji raporu doğrultusunda tedaviye başlanacağını ve küçük Koray’ın iyileşmesi için gerekenin yapılacağını söyledi.

“ARKADAŞLARI ALAY ETTİĞİ İÇİN EVE AĞLAYARAK GELİYORDU”

Gerekli tetkik ve muayenelerin ardından Kuşadası’na dönen Halil ailesi, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e sunduğu destekten dolayı teşekkür etti. Oğlunun bir buçuk yaşına kadar saçı, kaşı ve kirpiği olduğunu belirten anne Şerife Halil, “Eşim o zaman oğlumuzu berbere götürmüştü. Bir ay sonra saçları bir anda dökülmeye ve kelleşmeye başladı. Eşim Salih Halil, oğlumuzu Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesine götürdü. Doktorlar saç köklerinin öldüğünü ve vücudun kabul etmediğini söylediler. Saç nakli yapılabileceğini ancak çocuk daha küçük olduğu için yapılmamasının daha doğru olacağını belirttiler. Koray okulda başarılı bir öğrenciydi, dersleri çok iyiydi. Ancak arkadaşları alay ettiği için eve ağlayarak geliyordu ve okula gitmek istemiyordu. Biz de bu duruma çok üzülüp bir çözüm yolu arayışına girdik. Bu süreçte Kuşadası Belediyesi’ne ulaştık ve hemen yetkili merciler bizimle iletişime geçti. Başkanımız Ömer Günel evimize kadar gelip bizimle ilgilendi. Verdiği sözde durup bize özel araç tahsis ederek İstanbul’da oğlumun tedavi görmesini sağladı. Yüreğimizde yeniden bir umut oluştu, inşallah çocuğumuz saçlarına yeniden kavuşacak” diyerek Başkan Ömer Günel’e teşekkür etti.

Saçlarına kavuşacak olmanın hayalinin bile kendisini mutlu ettiğini belirterek Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’e teşekkür eden Koray Halil, arkadaşlarına da seslenerek kendisi gibi saç sorunu olan kişilerle alay edilmemesini istedi.

YORUMLAR

7 Yorum Var
  • Mümine 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim kuzenimde de böyle bir sorun oldu o zamanlarda gitmedikleri doktor kalmadı ve saçı, kaşı, kirpiği hala yok. Tıp ilerledi, inşallah şimdi şifası bulunmuştur.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • the imam 1 yıl önce Şikayet Et
    bu gibi durumlarda bütün ebeveynler çocuklarını uyarsınlar. bir arkadaşının eksiğiyle dalga geçilmeyeceğini oğretsinler.
    Cevapla
  • SELİM KARAKURT 1 yıl önce Şikayet Et
    tahminimce berberin elinde bulunan aletler temizlenmediği için mantarlıydı bu durumda saçın dökülmesi normal görünüyor................
    Cevapla
  • önce vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ım en kısa zamanda sağlık ve sıhhat versin. Buda bir imtihan vardır bir hayır.
    Cevapla
  • EbuSaid 1 yıl önce Şikayet Et
    ana baba bütün günahlarından halis tövbe etsinler. Ve iyi düşünsünler!!?? Bugüne kadar kel birisi ile alay ettiler mi? Tövbe edip helallik alsınlar. Herkese haklarını helal edip ve hak helalliği alsınlar. Müslüman birisine ettikleri lanet ve beddualardan tövbe etsinler. Kurban kesip sadaka dağıtsınlar. Tıbbi tedaviye de devam etsinler. İnşallah geri çıkar.
    Cevapla
  • ysn 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş super bir yorum yapmıssın arifane bir açıklama olmuş..
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.