Aydın

Mal canın yongasıdır deyip kurban pazarında nöbetleşe uyuyorlar

11:38 08 Temmuz 2022 2 Yorum Var
Mal canın yongasıdır deyip kurban pazarında nöbetleşe uyuyorlar

İlginç manzaraların oluştuğu Aydın Hayvan Pazarı’nda çobanlar hırsızlara karşı geceyi kurbanlık hayvanları ile yan yana geçiriyor.

Aydın’da geçtiğimiz yıllara oranla daha az sayıda hayvanın geldiği kurbanlık pazarında gece manzaraları çobanların zorlu hayat mücadelelerini gözler önüne seriyor. Hırsızlık riskine karşı hayvanların başında yatıp kalkan çobanlar kendi aralarında geceleri nöbetleşe uyuyor. Birçoğu hayvanların başında saman balyalarının üzerine yatıp kalkan çobanlardan Mehmet Koyun, “Umudumuz son güne kaldı. Önceki yıllara göre kurbanlık satışı düşük. Fiyatlar aslında makul ve normal ama alım gücü düşük bence” diye konuştu.

Ekmek parası için hayvanlarının başında yatıp kalktıklarını ve birçok alışverişi Kurban Bayramı vadeli yaptıklarını belirten çobanlar, tüm umutları son saatlere sakladıklarını söylediler.

 

YORUMLAR

2 Yorum Var
  • derinsu 1 yıl önce Şikayet Et
    bu sene gecen seneye gore kiyaslarsak insanlarin yuzde 20 si kurban kesemez.
    Cevapla
  • seyyid 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu gibi zorluklar içinde geçimini sağlayan helal para kazanmak için çaba sarf eden emeklerine göz dikenlerin gözleri çıksın uzanan ellerı kırılsın hani insanız ya bırak muslumanları insan olan bunlara zarar vermez yardım eder şimdiden besicilik ve hayvancılıkla uğraşan hepsini bayramı kutluyor bol ve helal kazançlar diliyorum
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    bu lafı kim demişse halt etmiş boş bir sözdür
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.