Aydın

Milyonlarca lira değerinde! Bu bina 6 yıldır değerlendirileceği günü bekliyor

11:24 14 Eylül 2022
Milyonlarca lira değerinde! Bu bina 6 yıldır değerlendirileceği günü bekliyor

Aydın İl Müdürlüğü’nün 2016 yılında boşaltılan Hükümet Bulvarı’ndaki eski SGK binası 6 yıldır bomboş duruyor. Çevre sakinleri şehir merkezinde yer alan milyonlarca lira değerindeki binanın yeniden değerlendirilmesini istedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aydın İl Müdürlüğü'nün Ramazanpaşa Mahallesi Hükümet Bulvarı'nda bulunan eski binası, 2016 yılından bu yana bomboş duruyor. 1958 yılında hastane olarak inşa edilen bina, bir süre sağlık hizmeti verdikten sonra Sosyal sigortalar kurumuna hizmet binası olarak tahsis edildi. Mimari kalitesi bir yana, yurt ve iş yeri olarak da kullanılmaya elverişli olan bina 3 bin 316 metrekarelik alana sahip. Çevre sakinleri bu büyüklükteki bir binanın boş kalmasından rahatsızlık duyduklarını belirterek, binanın bir an önce değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

"BİR AN ÖNCE İŞLER HALE GELMESİNİ İSTİYORUZ"

64 yıllık bina halen 6 yıldır atıl vaziyette duruyor. Gerek mimarisi gerekse yurt ve iş yeri olmaya elverişli katları ile 3 bin 316 metrekarelik binanın bir an önce değerlendirilmesini isteyen çevredeki vatandaşlar “Burası her şey olur. Önce Adliye’nin bir bölümü taşınacak oldu. Sonra öğrenci yurdu olması için ihaleye verilecekti. Ancak aradan geçen 6 yıldır bina bomboş duruyor. Şehrin merkezideki bu binanın bir an önce atıl vaziyetten kurtarılıp işer hale gelmesini istiyoruz” diye konuştular. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.