Aydın

Aydın'da arazisini icara veren Emir nine, yatalak yatağında hayatının şokunu yaşadı!

12:18 20 Ocak 2023 6 Yorum Var
Aydın'da arazisini icara veren Emir nine, yatalak yatağında hayatının şokunu yaşadı!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yıllarca çiftçilikle uğraşan ve 2019'da iş yapamaz hale gelince arazilerini icara veren 87 yaşındaki Emir İçel, arazilerinde üretim yapılırken kullanılan suyun ücreti ödenmediği için başına gelmeyen kalmadı.

Aydın’ın İncirliova ilçesinde ikamet eden ve Sınırteke köyünde arazileri bulunan 87 yaşındaki Emir İçel, 80 yaşından sonra yaşlılığa bağlı bir takım sağlık sorunları nedeniyle arazilerini işleyemez hale gelince tarlalarını icara vermeye başladı.

Aydın'da arazisini icara veren Emir nine, yatalak yatağında hayatının şokunu yaşadı!

YAŞLI KADININ TÜM MAL VARLIĞINA EL KONULDU

2019 yılından sonra iyice düşkünleşip yatağa bağlı yaşamaya başlayan yaşlı kadın, kendi başına hayatını idame ettiremez hale gelince Aydın’da ikamet eden oğlunun yanına yerleşti. Bu süreçte köydeki evine de gidemez hale gelen annesi Emir İçel’in yürüyemediği için yatağa bağlı yaşamaya başladığını belirten emekli öğretmen oğlu Faruk İçel, annesinin imzasını taklit eden bazı kişiler ve buna göz yumduğunu ileri sürdüğü Aydın Ovası Sulama Birliği görevlilerince tüm mal varlıklarına haciz konulduğunu belirtti.

'40-50 BİN TL SU BORCU İLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

Annesinin 80 yaşından sonra tarımsal faaliyet sürdürecek durumu kalmadığı için arazilerini de köyden birinin icarla ekip biçtiğini belirten Faruk İçel, “Annem yürüyemediği gibi alzheimer rahatsızlığı başladı. 2017 yılında İncirliova Ziraat Odası marifeti ile yapılan anlaşmalarla 5 yıllığına köyümüzden birine arazilerini icara vermiş. Yapılan her şey resmi. Ancak annemden arazilerini icarlayan kişi arazilerde tarımsal sulamada kullandığı suyun parasını ödemediği gibi sahte imza ile annem adına beyanda bulunmuş. Bu durumu maalesef Aydın Ovası Sulama Birliği’ndeki görevliler de biliyor. Şimdi net rakamı bilmemekle birlikte 40-50 bin TL civarında su borcu ile karşı karşıyayız” dedi. 

Aydın'da arazisini icara veren Emir nine, yatalak yatağında hayatının şokunu yaşadı!
 
'BAŞIMIZA GELEN PİŞMİŞ TAVUĞUN BAŞINA GELMEZ'

Olayı öğrenir öğrenmez hemen süresi içinde Aydın Ovası Sulama Birliği’ne gidip duruma itiraz ettiğini ve tüm belgeleri sunmasına rağmen haksız yere tüm mal varlıklarına haciz konulduğunu belirten Faruk İçel, “Başımıza gelenler pişmiş tavuğun başına gelmez. Anneme ait arazilerin C.Ş. isimli kişi tarafından 2017 yılından itibaren 5 yıllığına icarlandığına dair İncirliova Ziraat Odası’nın resmi yazısını Aydın Ovası Sulama Birliği’ne ibraz ettik. Ve Sulama Birliği’ne verilen beyanın da sahte olduğunu annemin kimliğinde yer alan ıslak imzası ile sunup beyan ettik. Bunun yanında Annemin yaşlı ve yatalak olduğu için Aydın Ovası Sulama Birliği’ne gidebilmesinin mümkün olmadığını Sulama Birliği görevlileri de biliyor. Buna rağmen bu suyun ücretini sizden tahsil edeceğiz deyip, arazilerimize haciz koydurmuşlar. Bir yandan yatalak annemin bakımı ile uğraşıp diğer yandan da usulsüz ve haksız yere elimizden alınmak istenen mal varlığımızı ve hakkımızı korumaya çalışıyoruz” diyerek tüm yetkililerden yardım istedi. 

Aydın'da arazisini icara veren Emir nine, yatalak yatağında hayatının şokunu yaşadı!

AYDIN OVASI SULAMA BİRLİĞİ KİMSEYE BİLGİ VERMEK ZORUNDA OLMADIKLARINI BELİRTTİ

Faruk İçel, kendileri gibi başkalarının da mağdur olmaması için yaşlı veya memur olduğunu için işleyemediği arazilerini icara veren arazi sahiplerinin uyanık ve dikkatli olmasını istedi. Aydın Ovası Sulama Birliği yönetimi, olayla ilgili kimseye bilgi vermek zorunda olmadıklarını gerek görürlerse açıklama yapacaklarını belirttiler.  

Aydın'da arazisini icara veren Emir nine, yatalak yatağında hayatının şokunu yaşadı!

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • a.d. 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim devlete olan borcunuzu zamanında ödeyin. Devlet o kadar af çıkardı hiç borcum var mı diye araştırdınız mı? Sonrada vay benim dertli başım.
    Cevapla
  • Kenan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen haberi dogru okuduguna eminmisin? Burda borc ödememe diye bir durum yok, burada vurgun ve üc kagitcilik yapilarak su borcunu yatalak olan alzerheimer hastasi bir kadina yikmislar. Aydin belediyesi CHP'ye ait ve bu isin arkasinda onlarda var
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    yürü git oğlum hangi akılla konuşuyon...
    İlk beğenen sen ol
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    senin gibi uyuyan bir oğlu var ise bunlar başına gelir.
    Cevapla
  • Zeki 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahkemeye ver kardeşim sulama birliği kolayı seçiyo
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    Aydın olsun,Nazilli olsun,sular idaresi tam bir rezalet.bundan 39 sene önce 2 sene kadar Aydın -Nazilli de oturmuştum,başka yere taşınınca suyu kapatmayı unutmuş,iptal etmeden evi başkasına satmışım.kapatmdığım için 50-100 tl arası bi borcum kalmış. benden 35 sene sonra bu borcu faiziyle almak için icraya vermişler.ve icraya verileceğime dair 35 senedir bi borç bilgisi yollamadılar.35 senedir aklınız nrdeydi deyyuslar.uğraşmamak için faiziyle 2500 tl kadar ödemiştim.
    Cevapla
  • Servet 1 yıl önce Şikayet Et
    Sulama birliklerinin belediyelerle ilgisi yok.DSi ye bağlı diye bililiyorum.
    İlk beğenen sen ol
  • serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim işin en kestirme yolu Reis'den yardım iste. Yoksa sizi çok uğraştırırlar.
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Aydın CHP elinde belediye dersimli kemaldan yardım istesin.
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.